Honwave razlepljen na šivu

Odgovori
Uporabniški avatar
aegir

Re: Honwave razlepljen na šivu

Odgovor Napisal/-a aegir »

Če ji je bil všeč un qsilver na prejšnji strani pol se ni za bat da boš kaj slabega vzel. :D
Uporabniški avatar
tyson

Odgovor Napisal/-a tyson »

Sedaj sva s Petro postavila na glavo vse plane. Pomeni, da se ozirava za kvalitetnimi gumači, mogoče fisherman.
Pri qsilverju je napogled vse top, prav res. Je pa absolutno prešvoh. Max KS za ta čoln je 115KS, ta pa ima na sebi 40KS. Vem, cena je ok. Ker gre za IT tržišče so v glavnem vsi na 40 odprto na 60.

Sedajle sem dobil ponudbo za Glastrona l.1985, 50 KS Tohatsu. Popolnoma obnovljen. Motor ima cca 100ur. Prikolica z naletno zavoro. Cena 8900€. Obnova v Seawave Marin. Slike imam od začetka do konca obnove.
In spet moj pomislek...Glastron je jezerski čoln v zasnovi. Reg. v Slo, kar me moti, saj policaji "pikirajo" na Slo registracije. Vozim se pa samo po HR morju.

Na njuškalu sem že iskal čolne podobne qsilverju. En Rannieri fišerman iz Pule mi je bil zanimiv.
Pregledat moram še gumače.
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...
Uporabniški avatar
aegir

Odgovor Napisal/-a aegir »

Jaz bi se pa zapeljal do jezera Como pogledat tega quicksilverja. 60 je za začetek ok pa tak motor se da enostsvno prodat če pol na večjo konjenico presedlaš.
Čoln zgleda res v dobrem stanju pa še mal kabince ma, kar je vredn velik.
Uporabniški avatar
tyson

aegir napisal/-a:
26 Okt 2019, 10:32
Jaz bi se pa zapeljal do jezera Como pogledat tega quicksilverja. 60 je za začetek ok pa tak motor se da enostsvno prodat če pol na večjo konjenico presedlaš.
Čoln zgleda res v dobrem stanju pa še mal kabince ma, kar je vredn velik.
Verjel al ne, me matra, da bi naredil korak priti njemu.
Ker imam polno glavo vprašanj, sem naletel na vprašanje:
podhranjena konjenica za ta čoln je dejstvo...kakšno porabo mora potem imet, ker se napreza gnat pretežak čoln? Mislim, da je daleč od optimuma porabe. Saj ne rečem, zame je to veliko konjev, drugačen čoln, drugače se vozi kot gumak z motorjem na ročko...zame nov svet.
Ampak toliko pa vem, da najbrž s takim čolnom kot je, ne bom najbolj zadovoljen.
Iz plana, za vikend vožnje, štrli še nekaj...kar prevelik in pretežak se mi zdi. Je lep, ima kabino, kar je fino, če je treba prespat eno noč...ne predstavljam si njegove dejanske velikosti na prikolici in manever spusta v vodo. Najbrž je isto kot z katerim koli drugim čolnom, bolj pa takemu čolnu sede privez.

Grem še gumače njuškat.
Nazadnje spremenil tyson, dne 27 Okt 2019, 09:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kojoti

Odgovor Napisal/-a kojoti »

Jaz sem si poenostavu zadevo. Gledam samo še Boston Whaler-je. Poglejte si BW 17 Outrage ali pa Montauk. Max. 90hp. Ali pa manjšo zverinco BW15, 4,7m, ki ma max. 60hp, samo temu se splača predelat volan na konzolo, če je original.
Uporabniški avatar
tyson

kojoti napisal/-a:
26 Okt 2019, 20:06
Jaz sem si poenostavu zadevo. Gledam samo še Boston Whaler-je. Poglejte si BW 17 Outrage ali pa Montauk. Max. 90hp. Ali pa manjšo zverinco BW15, 4,7m, ki ma max. 60hp, samo temu se splača predelat volan na konzolo, če je original.
Kaj te je prepričalo, da je BW tisti prav?
Kaj pa praviš na Glastrona? Letnik 1985. 4,65m. Popolna renovacija. Tri leta star Tohatsu 50KS. Plus cerada.
Slika
Uporabniški avatar
kojoti

Odgovor Napisal/-a kojoti »

Izredno dobro naštudiran čoln. Dolgo sem iskal zamenjavo za gumico, ko sem jo / ga našel in sprobal sem takoj vedel, da je to to. Je lahek, hiter, okreten in posledično mala poraba, prostoren, stabilen, izredno varen, ne vibrera, prazno doni kot ostala plastika, ker je nafilan s peno, trpežen,... ima pa kar visoko ceno.
Moj 15’ ima 250 kil, dolžina 4,65m, max. motor 60hp in doseže hitrost 35nm. Potovalna hitrost je 21-23nm in popije manj kot, ko sem imel gumico 4m z 2t 25hp, ki je šla največ 24nm.

Tega pa ne poznam.
Uporabniški avatar
tyson

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Še nekaj slik totalne prenove čolna.
Čoln, skor nov 50KS Tohatsu, cca 100 ur, prikolica ...pod 9000€

Zanima me, kakšne vozne lastnosti ima čoln s tako oblikovanim dnom...je bolj za jezera ali morje?...peta slika po vrsti.
Uporabniški avatar
francija

Odgovor Napisal/-a francija »

HM, kam smo prišli od whaly, meni pride prav tudi za reko Muro. SICER pa tale qsilver 4.5 cabin je res fajn, poznam človeka, s 40hp prevozil Jadran, sedaj pa ima novi 60 merc gor, je zglisiral v 20 metrih, ni tako podhranjem, Druga stvar je prevoz in spuščanje v morje. Je rekel da mu je oni terenec od hyundaja 1.7 dizel kar matral orng na cesti.
Uporabniški avatar
tyson

francija napisal/-a:
27 Okt 2019, 10:07
HM, kam smo prišli od whaly, meni pride prav tudi za reko Muro. SICER pa tale qsilver 4.5 cabin je res fajn, poznam človeka, s 40hp prevozil Jadran, sedaj pa ima novi 60 merc gor, je zglisiral v 20 metrih, ni tako podhranjem, Druga stvar je prevoz in spuščanje v morje. Je rekel da mu je oni terenec od hyundaja 1.7 dizel kar matral orng na cesti.
Hehe, res daleč! V bistvu pa nikamor!
Hvalabogu, da nisem še prav nič nikomur zaaral. Tako imam še veliko možnosti za poiskat kaj primernega.
Kojoti hvali Boston Whaler-ja. Aegir pravi da Qsilver ni slaba izbira. Ti praviš, da je Whaley top izbira.
Jaz pa imam ob vsem pomisleke. Qsilver mi je preneroden za vleko "vsak vikend". Whaley se mi zdi neizdelan za valove, kar se tiče dna in s tem za Jadran neprimeren, razen ob bonaci. Boston glede na letnike ima dobro ceno...dva sta na Njuškalu. Oba imata stare 2T motorje.

Glastron na zg.slikah neglede na letnik čolna ima nov motor. Pa še zgodbo se izvedel o njem, zakaj taka renovacija. Njegove lastnosti na valovih me zanimajo iz prve roke. Zakaj razmišljam o tem? Ker vem, kakšni valovi se popoldan naredijo v kanalu med Korčulo in Lastovom. Do sedaj sem imel krmilo na direkt. Na ročki motorja. Karkoli se je dogajalo na valovih je bila takojšna odzivnost spremembe smeri.
Z volam pa gre odzivnost v nižjo prestavo, kajti, če me zajame val od zadaj in me porine v naslednjega, lahko zabijem špico vanj in...fatal error. Zalije me.
Do sedaj sva uživala na valovih, skor sva surfala in to bi rada še naprej. Ne vem pa, s katerim čolnom.
Odgovori