Podvodna luč

Peter

Re: Podvodna luč

Odgovor Napisal/-a Peter »

papajoe napisal/-a:
02 Maj 2019, 14:52
Torej je nočni lov na Skuše ob ponoči luči od 1.3 do oktobra prepovedan?

Ja kako pa naj potem dobim skušo, če pa dejansko "pridejo" po večini k luči, sicer jo je težje najti...

Tega pa priznam, nisem vedel... upam, da ne bom imel nočnih kontrol in hkrati, da kaj ujamem :P
Javi, pa veliko sreče :D
Enec
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Enec »

Zdravo.

Gledal sem različne podvodne luči za ribolov lignjev ponoči in zasledil hrvaško firmo Feral-led. Kolega je kupil 50w in je rekel, da mu naredi dan, ampak nima potencimetra. Sam sem vzel 30w s potencimetrom. Na prvi občutek v roki deluje kvalitetna, kako se bo pa odrezala pa bom videl. Teža ohišja v katerem je luč je konkretna, tako da ob toku nebi smelo biti problema. Barva je zelena :mrgreen:

Cena 950kn
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
david
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a david »

Izgleda ok. Javi, če bo kaj uspeha.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Enec

Luč zgleda, da funkcionira. Včeraj sva jo s tastom sprobala.. glede na to, da sva lovila na nepoznanem terenu na blef (sonar ne dela, ker čakam na adapter-kabel iz 9-7 pin), sva v cca eni uri dobila 5 lignjev. Niso bili veliki ampak ni bila nula :lol: potem sva morala it, čakala naju je plovba v trdi temi (dobro da je bila polna luna) :)
Uporabniški avatar
david
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a david »

Super. Za začetek je v redu ulov.
Luč bo bolj prišla do izraza ko ne bo polne lune.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Deki

Odgovor Napisal/-a Deki »

Enec, kje si to nabavil? A je svetloba samo zelena, ali se lahko menja v belo? Kaj pa moc? 10, 30 ali 50W?
Letos imam plan podvodna osvetlitev, bommpa verjetno zmontiral fixno nekam zadaj na krmo, ker ne bom se tega kablovja mel na barki…..
Enec

http://www.led-feral.com/?fbclid=IwZXh0 ... Y8ZknggQ5A

Lahko jo naročiš direktno tu. Barva je fiksna, lahko naročiš zeleno ali belo, jakost se da spreminjat s potencimetrom. Zato bi jaz, če bi naročal še enkrat, naročil 50W. Naj bi zelena barva bila najboljša, ker prodira najglobje (tako pravijo strokovnjaki) probaj, meni deluje ;)
Deki

Odgovor Napisal/-a Deki »

Kot vidim, je 50w samo bela brez potenciometra. 30 je pa moznost bela ali zelena in z nastavlanjem svetilnosti.
Zakaj bi sel na 50?, kaj te moti pri 30?
Enec

To je stara internetna stran… najboljše da ga preko telefona kontaktiraš, ali pa preko facebooka. Ima tudi 50w v zeleni barvi in s potencimetrom. Zakaj 50w? Pravijo da od viška glava ne boli. Recimo plivarice imajo še dosti dosti močnejše lampe :D pustimo zdaj, koliko je legalno za nas rekreativce. Ni nikjer “etikete” gor, da ti bi v primeru kontrole kdo kaj rekel. :lol:
Enec

Poišči na facebook Led Ferali :)
Odgovori