MOTORNI POGON ZA PREMIKANJE PRIKOLICE ZA PLOVILA
Največ preglavic mi je povzročal premik plovila na prikolici. Predvsem če tla niso gladka in ravna.
Zato sem kupil na AliExspreusu motorizirano kolo, katerega se pritrdi namesto pomožnega kolesa.
Ko sem kupil motorni pogon in ga zmontiral, sem ugotovil da je ta koncept totalno zgrešen. Ko želiš premakniti prikolico se celo kolo z nosilcem zvije in ne moreš kvalitetno premikati prikolice. Poleg tega je tudi problem akumulatorja za pogon motorja.
Zato sem se odločil da naredim nekaj svojega in pri tem uporabim kupljen pogon. Umislil sem si voziček ki bo pripet na kljuko prikolice. Okvir pogled z vrha.
Pogled okvirja od spodaj. Samo konstrukcijo sem izvedel iz inox pravokotnih cevi. Pomožna kolesa so Fi 20 cm.
Prav tako sem koristno izkoristil prostor za baterijo.
Nosilno os sem skrajšal in vgradil z aksialni ležaj, tako da se z lahkoto obrača.
Voziček ima dolgo ročico za usmerjanje prikolice, na kateri je vgrajeno stikalo za premikanje naprej – nazaj.
Na voziček sem montiral bunko Fi 50, katero lahko odvijačim in nadomestim z drugim nosilcem.
Ker pa imam stojalo za zimovanje prikolice na kolesih, sem predvidel tudi »U« nosilec katerega namestim pod profil vozička. Tako je tudi stojalo za zimovanje plovila mobilno.
Veliko je bilo tuhtanja, na koncu pa je nastal odličen in uporaben izdelek.
- boris
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
-
Re: MOTORNI POGON ZA PREMIKANJE PRIKOLICE ZA PLOVILA
Zanimivo. Lepo.
Prikolico zastopm, spustis na bunko, kako pa vozicek zapnes spodaj?
Prikolico zastopm, spustis na bunko, kako pa vozicek zapnes spodaj?
- boris
Zapeljem pod okvir vozička. Nato z matico dvignem Uprofil, da dobim prednja kolesa od vozička malo privzdignjena in vozi miško!.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- david
- Kraj: Ljubljana
Super si si to zamislil in izpeljal. Zelo uporabno.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.