MOTORNI POGON ZA PREMIKANJE PRIKOLICE ZA PLOVILA

Odgovori
Uporabniški avatar
boris

Odgovor Napisal/-a boris »

Največ preglavic mi je povzročal premik plovila na prikolici. Predvsem če tla niso gladka in ravna.

Slika

Zato sem kupil na AliExspreusu motorizirano kolo, katerega se pritrdi namesto pomožnega kolesa.

Slika

Ko sem kupil motorni pogon in ga zmontiral, sem ugotovil da je ta koncept totalno zgrešen. Ko želiš premakniti prikolico se celo kolo z nosilcem zvije in ne moreš kvalitetno premikati prikolice. Poleg tega je tudi problem akumulatorja za pogon motorja.

Slika

Zato sem se odločil da naredim nekaj svojega in pri tem uporabim kupljen pogon. Umislil sem si voziček ki bo pripet na kljuko prikolice. Okvir pogled z vrha.

Slika

Pogled okvirja od spodaj. Samo konstrukcijo sem izvedel iz inox pravokotnih cevi. Pomožna kolesa so Fi 20 cm.

Slika

Prav tako sem koristno izkoristil prostor za baterijo.

Slika

Nosilno os sem skrajšal in vgradil z aksialni ležaj, tako da se z lahkoto obrača.

Slika

Voziček ima dolgo ročico za usmerjanje prikolice, na kateri je vgrajeno stikalo za premikanje naprej – nazaj.

Slika

Na voziček sem montiral bunko Fi 50, katero lahko odvijačim in nadomestim z drugim nosilcem.

Slika

Ker pa imam stojalo za zimovanje prikolice na kolesih, sem predvidel tudi »U« nosilec katerega namestim pod profil vozička. Tako je tudi stojalo za zimovanje plovila mobilno.

Slika

Veliko je bilo tuhtanja, na koncu pa je nastal odličen in uporaben izdelek.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Deki

Re: MOTORNI POGON ZA PREMIKANJE PRIKOLICE ZA PLOVILA

Odgovor Napisal/-a Deki »

Zanimivo. Lepo.
Prikolico zastopm, spustis na bunko, kako pa vozicek zapnes spodaj?
Uporabniški avatar
boris

Odgovor Napisal/-a boris »

Zapeljem pod okvir vozička. Nato z matico dvignem Uprofil, da dobim prednja kolesa od vozička malo privzdignjena in vozi miško!.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
david
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a david »

Super si si to zamislil in izpeljal. Zelo uporabno.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Odgovori