Pozdravljenkojoti napisal/-a: ↑09 Apr 2020, 21:27kateri kit je najboljši za popravilo poškodb na dnu plovila. Na pramcu in še par robovih na dnu plovila imam poškodbe gelcoat-a do poliestra, ki mi ga je zdrajsala stara prikolica. Poliester ni poškodovan.
Poškodbe so bolj estetske, tako da če ni ok kita, ki bi dobro prijel, raje samo pobarvam poškodbe s prajmerejem in antifaulingom.
in še na mestu, kjer lazimo iz morja v čoln je odstopila robna guma. Ni vijačena ampak samo prilepljena s silikonom. Ker izgleda to ni dovolj bi moral plastično vodilo pritrdit z vijaki. Je problem potem gumo spravit nazaj v plastično vodilo. Lahko to naredim sam
kit sem pred časom kupil tukaj (armiran, zelene barve, na plastični bazi)
http://www.chemco.si/en/chemco-home/
Omenjene kite sem uporabljal tudi pri oldtimerju in se je zadeva odlično obnesla.
Drugo opcijo imaš kot ti je svetoval aegir, gelcoat filler, zmešaš namažeš brusiš iz grobega proti najbolj finemu in na koncu spoliraš, ujeti odtenek barve pa je umetnost od črne, rdeče, modre, rumene, bele.
Bočno gumo ti svetujem da kupiš vodilo za gumo če ta ni ok, netaš ali vijačiš vodilo na čoln in kasneje segreto gumu vstaviš v profil (vroča voda, fen za segrevanje vedno ne deluje odvisno od debeline gume)
Sam osebno bi popravil z gelcoatom, nekaj čez površino ki je poškodovana
lp
d