En ima težaven motor, drug pa prepožrešnega
Nč, odpovedal bom ogled na obeh koncih in iskal dalje. Vsaj vem, kaj naj iščem! Čoln podobn tema dvema, pa spodoben mlajši motor.
Uau, prijazno od tebe!aegir napisal/-a: ↑30 Okt 2019, 17:50Lahko ti spomlad posodim ondo na prikolici pa si kupi motor po želji in stestiraj kako se ti zdi 5m čoln s kabino pol se na podlagi tega lahko lažje odločiš kaj ti leži pri 5m kabincu in kaj ne oziroma če je to za vaju al ne. Konc koncev lahko tudi motor gor pustim če boš gledal da olja ne zmanka.
Tale na sliki je ena večja izvedenka Pionerja. Viking je manjši.NovakM napisal/-a: ↑31 Okt 2019, 06:11si ne zamišljam držati ročke motorja 2 uri plovbe po maestralu, to da nima volanskega mehanizma je največji minus, čoln je precenjen vsaj 1.500€ , sam sem se vozil več krat s takim Pioneer -jem in Yamaho 40 . Čoln ima dobre plovne lastnosti je pa črn in si z lahkoto jajca spečeš na njemu. Hudo moteča stvar poleti.
Če si se tako odločil prav vsekakor vsak sam ve kaj mu je všeč in kaj ne, boš pa sigurno investiral še v krmilno konzolo z volanom, ker tako na roko vozit je težka
srečno
Najbrž ti zgledam kt en majhen otrok, ki se za vsako stvar napali, pol pa šarm izgine v luft, čim vidi drugo igračo.kasaudio napisal/-a: ↑31 Okt 2019, 00:018 jurjev za rabljen čoln, na katerem še volana ni... Le kaj hudiča je na na njem tolk vrednega? Ali je yamaha 30, ali je to polietilen ali... strošek designerja, ne vem kaj... občutek ko se z golo ritjo polet usedeš na to črno plastiko.
Ne mi zamerit, ljudje smo različni in ti njabrž že veš kaj res želiš. Naj ti dobro služi.
Ne mislim, da je čoln slab in zgrešen ali karkoli takega... sam res mi ni jasno kaj je tukaj 8 jurjev vrednega. Če bi bil kake 4 bi reku da je ok, čoln kot čoln.
Najbrž vsi gledamo s percepcijo, kaj vse dobiš rabljenega za 10 jurjev... Tudi meni so govoril takrat, ko sem kupoval svojega, novega, da bi za ta denar mel lahko ornk barko s fly-bridgeom (bila je zelo huda kriza tisti čas). Jaz si na tako barko sploh pomislit nisem upal in si tudi nikoli ne bom. Pa vseeno za 10 jurjev danes lahko (seveda z nekaj izkušnjami in potrpljenja) dobiš marsikaj zelo dobrega in je v okvirih navadnih smrtnikov.