Honwave razlepljen na šivu

Odgovori
Uporabniški avatar
tyson

Re: Honwave razlepljen na šivu

Odgovor Napisal/-a tyson »

aegir napisal/-a:
26 Okt 2019, 10:32
Jaz bi se pa zapeljal do jezera Como pogledat tega quicksilverja. 60 je za začetek ok pa tak motor se da enostsvno prodat če pol na večjo konjenico presedlaš.
Čoln zgleda res v dobrem stanju pa še mal kabince ma, kar je vredn velik.
Kja praviš na tole?

https://www.njuskalo.hr/mala-plovila/qu ... s-29773689
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...
Mango

Odgovor Napisal/-a Mango »

Kolegi imajo take colne...

https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 08200.-EUR

https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 07200.-EUR

Ce bi menjal bi si kaj takega kupil. Pri tako mjhnem colnu mi ni do kabine. Nimas kje lezat. Tukaj pa tendo napnes in je...

Lp jan
Uporabniški avatar
aegir

Odgovor Napisal/-a aegir »

tyson napisal/-a:
27 Okt 2019, 16:46
aegir napisal/-a:
Jaz bi se pa zapeljal do jezera Como pogledat tega quicksilverja. 60 je za začetek ok pa tak motor se da enostsvno prodat če pol na večjo konjenico presedlaš.
Kja praviš na tole?

Te so ok čolni, nudijo veliko glede na dolžino. Mene mal moti ta bula spredaj, škoda da ni mal drugače oblikovano ampak drgač pa kolkr sm par lastnikov točno takih čolnov spoznal so vsi zadovoljni.

Čeprav un italjan mi je bolj všeč :)

Kabina če se lahko stegneš v njej je super. Lahko kak per več obrneš pol greš pa mal počivat ;)
Uporabniški avatar
tyson

Mango napisal/-a:
27 Okt 2019, 17:55
Kolegi imajo take colne...

https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 08200.-EUR

https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... 07200.-EUR

Ce bi menjal bi si kaj takega kupil. Pri tako mjhnem colnu mi ni do kabine. Nimas kje lezat. Tukaj pa tendo napnes in je...

Lp jan
Vidiš, meni-nama pa ni do tende. Nikol je nisva montirala, čeprav sva jo imela za Honwave.
Malo greva proti resnim letom, pa bi mogoče kdaj celo prespala na čolnu, četudi manj komot.
Saj jih gledam, fishermane, brez skrbi...pol pa uleti kak drug čoln in spet sem na začetku...konfjužn total.
Uporabniški avatar
tyson

aegir napisal/-a:
27 Okt 2019, 18:09
tyson napisal/-a:
27 Okt 2019, 16:46
aegir napisal/-a:
Kja praviš na tole?

Te so ok čolni, nudijo veliko glede na dolžino. Mene mal moti ta bula spredaj, škoda da ni mal drugače oblikovano ampak drgač pa kolkr sm par lastnikov točno takih čolnov spoznal so vsi zadovoljni.

Čeprav un italjan mi je bolj všeč :)

Kabina če se lahko stegneš v njej je super. Lahko kak per več obrneš pol greš pa mal počivat ;)
Kot sem odgovoril Mangu...in kot si me sam napeljal...kabinca je velik vredna...počasi mi kabinca leze v glavo.
Uporabniški avatar
kojoti

Odgovor Napisal/-a kojoti »

Kaj pa jadrnica :lol:
Uporabniški avatar
tyson

kojoti napisal/-a:
27 Okt 2019, 20:13
Kaj pa jadrnica :lol:
Uf, ne me izzivat :lol:
Jadral sem kar nekaj let...to je čisti užitek...sem pa tja me prjatu povab na kakšno regato, ampak meni ne znese, finančno, saj jadrnica potegne za seboj ogromno stroškov.
Tako privez, kot vzdrževanje.
S prikolico lahko štartava vedno s kakšnega drugega mesta na obali.
Uporabniški avatar
kasaudio

Odgovor Napisal/-a kasaudio »

Pomoje boš moral sam pri sebi najprej priti na čisto; pišeš o tem, kako bi rad čoln v vodo dajal kjerkoli, po drugi strani si, če se ne motim, dopustniško stacioniran precej daleč v južni dalmaciji.

Če želiš čoln dajat v vodo kjerkoli je dober zložljiv gumenjak z nekim solidnim, po možnosti klasičnim 2T motorjem cca 20 konjev, KI DELA optimalna varianta. To si menda imel do sedaj - kolikokrat si ga dajal v vodo kjerkoli že?

Karkoli je na prikolici je z vidika dajanja v vodo kjerkoli že precej bolj komplicirano. Meni to predstavlja največji stres dopusta. Klicat unega šerifa za rampo, pa spravilo prikolice, gužva na rampi, zajebano manevriranje po slipu, takrat ko čoln na slip štelaš zapreš cesto, folk trobi, pizdi,... skratka živčno. Ob koncu dopusta sploh, ko se mudi domov. Za 10 dni ne vem če bi se mi dalo... za en mesec se že potrpi in trud je poplačan, ko obrnem ključ in dam gas in žvau zarohni in potegne kot je treba.

Prej, ko sem mel zložljiv gumenjak je blo vse to easy, na vodi pa žalost.

Prednost plovila na prikolici je pač to, da ni treba ničesar dvigovat, plovilo je lahko večje, težje. Je pa posledično več sistnosti s prikolico in stroška s prevozom.

Ko je enkrat čoln tak da je na prikolici, je dobro, da res odtehta in zadovolji potrebe.
Uporabniški avatar
tyson

kasaudio napisal/-a:
28 Okt 2019, 10:40
Pomoje boš moral sam pri sebi najprej priti na čisto; pišeš o tem, kako bi rad čoln v vodo dajal kjerkoli, po drugi strani si, če se ne motim, dopustniško stacioniran precej daleč v južni dalmaciji.

Če želiš čoln dajat v vodo kjerkoli je dober zložljiv gumenjak z nekim solidnim, po možnosti klasičnim 2T motorjem cca 20 konjev, KI DELA optimalna varianta. To si menda imel do sedaj - kolikokrat si ga dajal v vodo kjerkoli že?

Karkoli je na prikolici je z vidika dajanja v vodo kjerkoli že precej bolj komplicirano. Meni to predstavlja največji stres dopusta. Klicat unega šerifa za rampo, pa spravilo prikolice, gužva na rampi, zajebano manevriranje po slipu, takrat ko čoln na slip štelaš zapreš cesto, folk trobi, pizdi,... skratka živčno. Ob koncu dopusta sploh, ko se mudi domov. Za 10 dni ne vem če bi se mi dalo... za en mesec se že potrpi in trud je poplačan, ko obrnem ključ in dam gas in žvau zarohni in potegne kot je treba.

Prej, ko sem mel zložljiv gumenjak je blo vse to easy, na vodi pa žalost.

Prednost plovila na prikolici je pač to, da ni treba ničesar dvigovat, plovilo je lahko večje, težje. Je pa posledično več sistnosti s prikolico in stroška s prevozom.

Ko je enkrat čoln tak da je na prikolici, je dobro, da res odtehta in zadovolji potrebe.

Dobro si tole povedal...
- najprej pri sebi poštelat, kaj hočem
- sedaj se nagibava h Qsilverju s kabino...cca 4,70m, 50KS
- razlog...če bo treba kje "vedrit", pa za kramo je več prostora
- vikendi bodo v pred in v posezoni.

Do sedaj v 15ih letih, sem zaradi vožnje na morju zložil čoln točno 3x.

Ali niso klančine prosto dostopne?
Razumem, da šerifa rabiš za dvigalo, a za rampo za spust tudi???

O tem problemu, kje naj potem avto in prikola čakata niti nisem podrobno razmišljal. Očitno, da bo drugače, kot sem si okvirno predstavljal.
In kje si ti dajal čoln v vodo?

Za najin dopust bova od sedaj štartala na Lastovo kje z Rijeke, mogoče malo nižje, avto in prikolo pa nama odpelje domov hčer, al pa sosed.
Uporabniški avatar
aegir

Odgovor Napisal/-a aegir »

Velik je odvisno od rampe. Jaz nimam teh stresnih trenutkov načeloma, ker lahko sam brez pomoči skipam čoln v vodo in na prikolico. Sicer je fino če je še kdo da vitl navija ampak če ni nobenga to ni ovira in gre sam mal dlje traja.

Najbolš mi je gledat k kaka ekipa 7 članska pride pa neko banjico 4 metrsko spušča eno uro in vsi polno zaposleni.

Po pravici povedan mi je bila večja muka vlačit okol 2m gumenjak in 2.3 hondico ker je blo tist težko vseskp in sm nosil ko konj zadevo do morja, pa tist motor sm krnaprej nekam prenašal.

Tle pa morš vedt kam in kako ampak pol je lažje.
Odgovori