KLEMNOVA KUHARIJA

Uporabniški avatar
VALTER
Pridružen: 09 Sep 2018, 05:30
Kraj: BRNIK

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a VALTER »

KLEMN napisal/-a:
04 Okt 2018, 08:30
Evo učeri spet kuhno nasvinou Slika


Eno čist navadno bučo, ki jih je zdele povsod preveč, sem izdolbu pa zavil v folijo in za eno uro v pečico na 180 stopin. Vmes na čebuli in česnu popražil kozice, zalil z vinom, dodal pelate in peteršil. Pečeno bučo sem od znotraj fajn namazal z navadnim mehkim sirom in do vrha napolnil z omako iz kozic in še za 20 minutk nazaj v pečico.
Nažalost je moja slikala samo končni produkt, sva pa oba bila zelo navdušena in menda kmalu ponovim vajoSlika
Slika

Kdo pa je tebe učil kuharskih specijalitet?
Ti si zgrešil poklic...Tole izgleda super. :D :D
ELGIN outboard motor.
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Evo, dons pri našem novopečenem članu Hammerju (sva ga kr med večerjo prijavila :D )
Slika
Uporabniški avatar
sova
Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
Kraj: Solkan

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a sova »

A lahko malo opišeš postopek tega kuhanja? Kaj so kalamari z zelenjavo? Hvala.

lp.
Slika
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a boris »

Nekam debele lovke za kalamare. Meni je to bolj podobno hobi izpod peke.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

No evo mene spet za računalnikom..čez vikend probam čimbolj izklopit tole vso tehniko :D
Seveda je hobotnica, sicer je bilo pečeno v pečici, ampak se da narediti kar dober približek prave peke.
Bile so tri hobotnice, sicer španske kupljene na Pelješcu pri mesarju. Dol je kila hobotnice lih polovico cene pri nas.

Vse skupaj zelo preprosto: tri mejhne hobe, nisem gledou kilaže, krompir, korenje, tamau paradajz, mal paprike, par krhlou limone, olivno olje pa malvazija. Vse skupaj v pokriti litoželezni posodi pečeno na 200 stopin okol ene urce potem pa še ene 15 -20 minutk odkrito na okol 210...
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Učeri zvečer spet preveč cajta, pol se pa mal afnam :D domača pica s tuno....

Nekak tkole je šlo: polnozrnata moka za testo (ker mojo po beli po želodcu zvija), mal začinjeni navadni pelati (česen, sol, poper par kaplc olivca...), sir, čebula, paprika, tuna iz piksne, koruza, paradajz, pa ene par dagenj za piko na i.........
Slika
Uporabniški avatar
Bruno
Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a Bruno »

Zgleda boljša kot v restavraciji in tudi verjetno bolj okusna je...
Dobro ti to gratava! 8-)
Mirno morje in dober prijem!
Pregelj 58
Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a Pregelj 58 »

LP Sem že na pol ozdravil, ko gledam te čudovite kreacije. LP franko Pregelj
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Hvala fantje ;)
Uporabniški avatar
tyson
Pridružen: 17 Sep 2018, 13:21

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a tyson »

Sicer ravno delam pizzo-classic, ampak Klemn, tvoja je pa special...po izgledu, po okusu pa neb vedu, k nis povabu :lol:
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...
Odgovori