KLEMNOVA KUHARIJA

Uporabniški avatar
VALTER
Pridružen: 09 Sep 2018, 05:30
Kraj: BRNIK

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a VALTER »

:shock: To se pa nisem spomnil ,tudi jurčke lahko pohaš,točno.Jaz sem pa pohal samo marele. :roll:
Hvala kolega za dober nasvet.
ELGIN outboard motor.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a boris »

sova napisal/-a:
19 Sep 2018, 09:43
boris napisal/-a:
18 Sep 2018, 21:13
;)
Ker je govora ravno o gobah da še jaz malo dodam svoj piskerček.
Slika
A si to samo v krušne drobtine povaljal?

lp.
:P
Priprava
Najprej jurčke zrežem na rezine.
Nato jih splahnem z vodo, ter pustim da se ocedijo.
Moko in drobtine ločeno stresemo na dva večja krožnika.
Tik pred paniranjem gobe posolimo, potem pa jih po vrsti povaljamo v moko,
razžvrkljana jajca in drobtine.
Olje za cvrtje segrejemo.
Panirane gobice polagamo v segreto olje, v katerem jih zlato rjavkasto ocvremo.
Pri pravilni temperaturi zadostuje približno 5 minut po vsaki strani.
Nato pohane jurčke vzamemo iz olja predenemo v cedilo, obloženo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami ter popopramo.
Drobtinam lahko primešamo naribani parmezan, mlete mandlje ali/in drobno sesekljana zelišča.
Pa dober tek ;)
Nazadnje spremenil boris, dne 30 Sep 2018, 23:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Funkcionar
Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a Funkcionar »

Boris pa ne morš no jurčkov pohat, buh pomagi. Jur frišn na carpaccio, mal olivca, je boljše k mlada dama.
Drgač pa dons sm jih probal na maslu z malo česnove vode in medom ter popraženimi pinjolami. Zanimivo
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D
Uporabniški avatar
Bruno
Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a Bruno »

Ko jih je na tone, so tudi pohani dobri. :D
Mirno morje in dober prijem!
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a boris »

Slika

Ker je jurčkov res veliko, semj se odločil ovekovečiti lignje ki so v izumiranju na hrvaškem.

Slika

Ocvrti ligni s česnovo omako in krompir s kumarcam.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Funkcionar
Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a Funkcionar »

Kumarce flikn u morje, zravn paše če že blitva s krompirjem, sej veš to je tista stvar k jo imaš v izobilju al pa bel kruh pa pol kile belega :twisted:
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D
Uporabniški avatar
sova
Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
Kraj: Solkan

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a sova »

Posebno unih pol kile belega. :lol: :D

lp.
Slika
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Evo učeri spet kuhno nasvinou Slika


Eno čist navadno bučo, ki jih je zdele povsod preveč, sem izdolbu pa zavil v folijo in za eno uro v pečico na 180 stopin. Vmes na čebuli in česnu popražil kozice, zalil z vinom, dodal pelate in peteršil. Pečeno bučo sem od znotraj fajn namazal z navadnim mehkim sirom in do vrha napolnil z omako iz kozic in še za 20 minutk nazaj v pečico.
Nažalost je moja slikala samo končni produkt, sva pa oba bila zelo navdušena in menda kmalu ponovim vajoSlika
Slika
Uporabniški avatar
Iztok
Pridružen: 18 Sep 2018, 12:01
Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a Iztok »

Klemen, meni se kar cline cedijo. :lol:
Uporabniški avatar
Bruno
Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31

Re: KLEMNOVA KUHARIJA

Odgovor Napisal/-a Bruno »

Tole pa je videti zelo dobro in jeseni primerno!

Pohvale tudi za predstavitev končnega izdelka!
Mirno morje in dober prijem!
Odgovori