KLEMNOVA KUHARIJA
- VALTER
- Pridružen: 09 Sep 2018, 05:30
- Kraj: BRNIK
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
To se pa nisem spomnil ,tudi jurčke lahko pohaš,točno.Jaz sem pa pohal samo marele.
Hvala kolega za dober nasvet.
Hvala kolega za dober nasvet.
ELGIN outboard motor.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Priprava
Najprej jurčke zrežem na rezine.
Nato jih splahnem z vodo, ter pustim da se ocedijo.
Moko in drobtine ločeno stresemo na dva večja krožnika.
Tik pred paniranjem gobe posolimo, potem pa jih po vrsti povaljamo v moko,
razžvrkljana jajca in drobtine.
Olje za cvrtje segrejemo.
Panirane gobice polagamo v segreto olje, v katerem jih zlato rjavkasto ocvremo.
Pri pravilni temperaturi zadostuje približno 5 minut po vsaki strani.
Nato pohane jurčke vzamemo iz olja predenemo v cedilo, obloženo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami ter popopramo.
Drobtinam lahko primešamo naribani parmezan, mlete mandlje ali/in drobno sesekljana zelišča.
Pa dober tek
Nazadnje spremenil boris, dne 30 Sep 2018, 23:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
-
- Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Boris pa ne morš no jurčkov pohat, buh pomagi. Jur frišn na carpaccio, mal olivca, je boljše k mlada dama.
Drgač pa dons sm jih probal na maslu z malo česnove vode in medom ter popraženimi pinjolami. Zanimivo
Drgač pa dons sm jih probal na maslu z malo česnove vode in medom ter popraženimi pinjolami. Zanimivo
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- Bruno
- Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Ker je jurčkov res veliko, semj se odločil ovekovečiti lignje ki so v izumiranju na hrvaškem.
Ocvrti ligni s česnovo omako in krompir s kumarcam.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
-
- Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Kumarce flikn u morje, zravn paše če že blitva s krompirjem, sej veš to je tista stvar k jo imaš v izobilju al pa bel kruh pa pol kile belega
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- sova
- Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
- Kraj: Solkan
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Posebno unih pol kile belega.
lp.
lp.
- KLEMN
- Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Evo učeri spet kuhno nasvinou
Eno čist navadno bučo, ki jih je zdele povsod preveč, sem izdolbu pa zavil v folijo in za eno uro v pečico na 180 stopin. Vmes na čebuli in česnu popražil kozice, zalil z vinom, dodal pelate in peteršil. Pečeno bučo sem od znotraj fajn namazal z navadnim mehkim sirom in do vrha napolnil z omako iz kozic in še za 20 minutk nazaj v pečico.
Nažalost je moja slikala samo končni produkt, sva pa oba bila zelo navdušena in menda kmalu ponovim vajo
Eno čist navadno bučo, ki jih je zdele povsod preveč, sem izdolbu pa zavil v folijo in za eno uro v pečico na 180 stopin. Vmes na čebuli in česnu popražil kozice, zalil z vinom, dodal pelate in peteršil. Pečeno bučo sem od znotraj fajn namazal z navadnim mehkim sirom in do vrha napolnil z omako iz kozic in še za 20 minutk nazaj v pečico.
Nažalost je moja slikala samo končni produkt, sva pa oba bila zelo navdušena in menda kmalu ponovim vajo
- Iztok
- Pridružen: 18 Sep 2018, 12:01
- Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Klemen, meni se kar cline cedijo.
- Bruno
- Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31
Re: KLEMNOVA KUHARIJA
Tole pa je videti zelo dobro in jeseni primerno!
Pohvale tudi za predstavitev končnega izdelka!
Pohvale tudi za predstavitev končnega izdelka!
Mirno morje in dober prijem!