Prekajevanje rib

Funkcionar
Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Funkcionar »

Franko ne boj se, sam za probat sem dal bratrancu Nikija Laude, po zadnji nesreči, 4 fileji so pripravljeni za četrtek, edini zanimiv problem, na katerega sem naletel, strelka, je mehka kot maslo poleti, se nisem upal pocufat kosti, da nebi razpadla.
Bomo morali malo paziti.
Je pa treba veloko manj časa, kot pri zobatcu ali pa oradi, gotova je bila po 3 urah dima.
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D
Pregelj 58
Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Pregelj 58 »

LP. No se že boljše sliši. Bratranca od Nikija Laude sem na frišno videl. Frizuro ma kot jaz, edino kil ma manj, kar je za pilote obveza. Pa pozdrav tebi in Davidu in vsem forumašem, se vidimo u Mengšu.
LP Franko Pregelj
Uporabniški avatar
Bruno
Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Bruno »

Kaj so tisto za koprive? :D

Bi lahko malo bolj razširili tole temo...
Mirno morje in dober prijem!
Funkcionar
Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Funkcionar »

Valda, Bruno, pa zoprno jih je bilo nabirat.

Ma sej ni posebne znanosti, v cca 4 litre vode damo dobrih 300 gramov soli , jabolčni kis,malo začimbnic, zlati in navadni origano, malo timjana, italijanske bazilike, ribo filetiramo in jo potopimo v salamurijo. po cca 10 urah sem jo vzel ven, posušil in vtaknil v raufnk tam pa je bila na cca 80 do 100 stopinj cca 3 urce.
:D
Rezultat, je prestal prvi organoleptični preizkus, gkllavni še pride na vrsto :lol: :D :P
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a david »

Včeraj mi je član Leccia amia dostavil sveže strelke in danes je bil mojster funkcionar spet v svojem elementu. Ob preizkušanju bavarskih piv smo poleg strelk prekajevali tudi lososa in postrvi. Ni nam bilo hudega. Tukaj je nekaj slik:

obvezno namakanje v salamurju
Slika
strelke
Slika
losos
Slika
postrvi
Slika
in pa končni izdelek
Slika
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
solatko
Pridružen: 17 Sep 2018, 11:00

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a solatko »

Njami , njami ;)
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a david »

Funkcionar je znova udaril. Res je mojster. Tokrat smo prekajevali strelke, luca in postrvi. Dišalo je pa tako, da smo zrajcali celo vas. Še malo fotografij:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ni nam bilo hudega :)
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Peter
Pridružen: 22 Nov 2018, 19:33

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Peter »

Mmmmm

Ne samo celo vas,tudi nas na forumu.
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a david »

Peter, ti bo Mango odstopil malo strelke za pokušino. Sem pa iz ostankov filetiranja jedel vrhunsko ribjo juho:

Slika
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Uglavnem takole..................... TELE POSTRVI SO BILE TOP !!!!!
Odgovori