Prekajevanje rib

Deki
Pridružen: 06 Jun 2019, 07:59

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Deki »

Glej, ce se ze z temi posli ukvarjas, bos moral se kak tiskarski stroj nabavit, da vmes k boste cakal, da se “pozelha”, se kaksno tatanko knjigo natisnete, da bo kak ojro nazaj prisel za drva😉.
Ene 15 sodov imam namocenga od lanske sezone, pa mi je tiskarska masina pregorela, tko da........ barva za masino je......
Lpd
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Tkole smo pa zvečer že na hitr sprobal....kruhki, hren, rukola,brie, nacufan prekajen luc, paprika u prahu, čili, mčkn bučnga, pa sok pomaranče......men pa moji vrhunsko...
Slika
Deki
Pridružen: 06 Jun 2019, 07:59

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Deki »

Dej to hitr dol..... dila se ti bo razletela😉
Peter
Pridružen: 22 Nov 2018, 19:33

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Peter »

Mmmm
Pri nas, bi še desko zraven pofrezal.
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Deki napisal/-a:
23 Dec 2019, 20:12
Dej to hitr dol..... dila se ti bo razletela😉
Se vid, daj blo dostkrat že kej gor, ane..... Slika
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a boris »

Funkcionar napisal/-a:
19 Sep 2018, 21:37
Tkole, nekaj forumašev je imelo možnost probat moj izdelek.
Na brzino: Zubi cca 2 kili, Orada cca 2 kili
Ribo sem filetiral in jo namočil v salamurijo, v njo sem dal 100 g soli na liter pa malo morskih zelišč, malo popra
Namakanje je trajalo cca 7 ur. V hladen zakurjen smoker (imam pro q elite) sem na rešetke dal ribo, in jo sorazmerno hladno dimil na češnji in trti cca 1,5 ure nato pa vzdrževal temperaturo na cca 65 stopinj še 3 ure.
Riba vrhunska, razlika očitna med sortama. Morda malo preslano vsaj zame. Drugače pa na popečenem toast z maslom in lahko dodatkom smetanovega hrena formula ena.
Z veseljem pokažem kako to laufa
V času Corone to zgleda tako :mrgreen:
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a david »

Včeraj smo s funkcionarjem in klemnom prekajevali postrvi (izkazale so se kot najbolj okusne) v dveh rundah:
IMG_20200516_092729.jpg
Funkcionar je vmes pripravil odlično pljučno pojedino:
IMG_20200516_111551.jpg
Nato je še Klemn pripravil tudi odlične školjke s kozicami in sirom na buzaro:
IMG_20200516_113551.jpg
Na koncu smo še vse zvakumirali. Končni izdelek:
IMG_20200517_194711.jpg
V glavnem, spet nam ni bilo hudega. Super druženje in kulinarika 8-)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Odlično izpeljano sobotno dopoldne...hrana, družba vse za +5 ;)
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a david »

Včeraj smo spet prekajevali s funkcionarjem na čelu. Prekajevali smo postrvi, orado in zobatca:
20221217_084649.jpg
20221217_084718.jpg
Imeli smo se luštno. Prišel je še Miha. Klemn in Psycho pa s svojima boljšima polovicama.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Odgovori