Prekajevanje rib

Funkcionar
Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01

Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Funkcionar »

Tkole, nekaj forumašev je imelo možnost probat moj izdelek.
Na brzino: Zubi cca 2 kili, Orada cca 2 kili
Ribo sem filetiral in jo namočil v salamurijo, v njo sem dal 100 g soli na liter pa malo morskih zelišč, malo popra
Namakanje je trajalo cca 7 ur. V hladen zakurjen smoker (imam pro q elite) sem na rešetke dal ribo, in jo sorazmerno hladno dimil na češnji in trti cca 1,5 ure nato pa vzdrževal temperaturo na cca 65 stopinj še 3 ure.
Riba vrhunska, razlika očitna med sortama. Morda malo preslano vsaj zame. Drugače pa na popečenem toast z maslom in lahko dodatkom smetanovega hrena formula ena.
Z veseljem pokažem kako to laufa
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Jest pa z veseljem pogledam kako to laufa... :D
Pregelj 58
Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Pregelj 58 »

LP. Odlično se prebira - sliši. Bo treba probat. Mislim, da bo srečanja potrebno nardit 2krat mesečno, da bomo lahko vse probali. :D :lol:
Uporabniški avatar
Iztok
Pridružen: 18 Sep 2018, 12:01
Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Iztok »

Pred leti je Morski objavil na forumu Ribiške Zveze Slovenije (kasneje Ribiči Slovenije) kako prekajuje ribe.
Gled temperatur je bila zadeva zelo občutljiva saj je morala biti za Šure in Plavice malce višja kot za ostale ribe. Če me spomin ne vara je bila okoli 71-73°C. . Od vseh rib katere je prekadil mi je bil najbolj všeč (ne boš verjel :D ) navaden krap. Na drugem mestu je bila skuša in na tretjem tuna.

Vili v elementu na gradelah v Padni. Na šporko z domačim oljem s Padne in grobo piransko soljo
Slika

Upam, da najdem kakšno sliko prekajene ribe in jo dodam.
Uporabniški avatar
Bruno
Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Bruno »

Ja, so bili lepi večeri pri njemu.
Zdaj nas draži s fotkami z Madagaskarja.

Ga treba povabiti za registracijo na forumu...
Mirno morje in dober prijem!
Funkcionar
Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Funkcionar »

Uf kje so časi komsem k Viliju nosil dimit, lico, gofa, zubija.
Ma sej ni nobena znanost, sem probal še kaj drugega kot to kar je napisano, naprimer meni sede jegulja tudi amerikanka ni napačna.
Od morskih skuša sam je kot ste napisal malo bolj toplo pa predvsem hitreje.
Jest se pobrigam, da ga lepo scedim prasca, finte so na koncu loviti minute in temperaturo
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a boris »

:)
Ja Madagaskar je postala zanimiva destinacija. Vili se je tam udomačil, kot pa vse kaže bomo kmalu zgubili tudi našega gostitelja.
Upam da nas bo povabil, ko bo čas na ribiško srečanje na Madagaskar ;)
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Funkcionar
Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Funkcionar »

Kr lepo dišijo :D :twisted:
Bo treba probat :oops: :shock:
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a david »

Mojster Funkcionar na delu:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Sem danes že spet imel priložnost in poskusil njegovo prekajevanje (tokrat strelko, prejšnjič orado in zobatca). Mnjami.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Pregelj 58
Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11

Re: Prekajevanje rib

Odgovor Napisal/-a Pregelj 58 »

A, sta vse probala, ali sta še kaj pustila. Jaz mam same metuljčke v trebuhu !
LP Franko Pregelj
Odgovori