Prekajevanje rib
-
- Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01
Prekajevanje rib
Tkole, nekaj forumašev je imelo možnost probat moj izdelek.
Na brzino: Zubi cca 2 kili, Orada cca 2 kili
Ribo sem filetiral in jo namočil v salamurijo, v njo sem dal 100 g soli na liter pa malo morskih zelišč, malo popra
Namakanje je trajalo cca 7 ur. V hladen zakurjen smoker (imam pro q elite) sem na rešetke dal ribo, in jo sorazmerno hladno dimil na češnji in trti cca 1,5 ure nato pa vzdrževal temperaturo na cca 65 stopinj še 3 ure.
Riba vrhunska, razlika očitna med sortama. Morda malo preslano vsaj zame. Drugače pa na popečenem toast z maslom in lahko dodatkom smetanovega hrena formula ena.
Z veseljem pokažem kako to laufa
Na brzino: Zubi cca 2 kili, Orada cca 2 kili
Ribo sem filetiral in jo namočil v salamurijo, v njo sem dal 100 g soli na liter pa malo morskih zelišč, malo popra
Namakanje je trajalo cca 7 ur. V hladen zakurjen smoker (imam pro q elite) sem na rešetke dal ribo, in jo sorazmerno hladno dimil na češnji in trti cca 1,5 ure nato pa vzdrževal temperaturo na cca 65 stopinj še 3 ure.
Riba vrhunska, razlika očitna med sortama. Morda malo preslano vsaj zame. Drugače pa na popečenem toast z maslom in lahko dodatkom smetanovega hrena formula ena.
Z veseljem pokažem kako to laufa
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- KLEMN
- Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09
Re: Prekajevanje rib
Jest pa z veseljem pogledam kako to laufa...
-
- Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11
Re: Prekajevanje rib
LP. Odlično se prebira - sliši. Bo treba probat. Mislim, da bo srečanja potrebno nardit 2krat mesečno, da bomo lahko vse probali.
- Iztok
- Pridružen: 18 Sep 2018, 12:01
- Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje
Re: Prekajevanje rib
Pred leti je Morski objavil na forumu Ribiške Zveze Slovenije (kasneje Ribiči Slovenije) kako prekajuje ribe.
Gled temperatur je bila zadeva zelo občutljiva saj je morala biti za Šure in Plavice malce višja kot za ostale ribe. Če me spomin ne vara je bila okoli 71-73°C. . Od vseh rib katere je prekadil mi je bil najbolj všeč (ne boš verjel ) navaden krap. Na drugem mestu je bila skuša in na tretjem tuna.
Vili v elementu na gradelah v Padni. Na šporko z domačim oljem s Padne in grobo piransko soljo
Upam, da najdem kakšno sliko prekajene ribe in jo dodam.
Gled temperatur je bila zadeva zelo občutljiva saj je morala biti za Šure in Plavice malce višja kot za ostale ribe. Če me spomin ne vara je bila okoli 71-73°C. . Od vseh rib katere je prekadil mi je bil najbolj všeč (ne boš verjel ) navaden krap. Na drugem mestu je bila skuša in na tretjem tuna.
Vili v elementu na gradelah v Padni. Na šporko z domačim oljem s Padne in grobo piransko soljo
Upam, da najdem kakšno sliko prekajene ribe in jo dodam.
- Bruno
- Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31
Re: Prekajevanje rib
Ja, so bili lepi večeri pri njemu.
Zdaj nas draži s fotkami z Madagaskarja.
Ga treba povabiti za registracijo na forumu...
Zdaj nas draži s fotkami z Madagaskarja.
Ga treba povabiti za registracijo na forumu...
Mirno morje in dober prijem!
-
- Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01
Re: Prekajevanje rib
Uf kje so časi komsem k Viliju nosil dimit, lico, gofa, zubija.
Ma sej ni nobena znanost, sem probal še kaj drugega kot to kar je napisano, naprimer meni sede jegulja tudi amerikanka ni napačna.
Od morskih skuša sam je kot ste napisal malo bolj toplo pa predvsem hitreje.
Jest se pobrigam, da ga lepo scedim prasca, finte so na koncu loviti minute in temperaturo
Ma sej ni nobena znanost, sem probal še kaj drugega kot to kar je napisano, naprimer meni sede jegulja tudi amerikanka ni napačna.
Od morskih skuša sam je kot ste napisal malo bolj toplo pa predvsem hitreje.
Jest se pobrigam, da ga lepo scedim prasca, finte so na koncu loviti minute in temperaturo
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Prekajevanje rib
Ja Madagaskar je postala zanimiva destinacija. Vili se je tam udomačil, kot pa vse kaže bomo kmalu zgubili tudi našega gostitelja.
Upam da nas bo povabil, ko bo čas na ribiško srečanje na Madagaskar
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
-
- Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01
Re: Prekajevanje rib
Kr lepo dišijo
Bo treba probat
Bo treba probat
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Prekajevanje rib
Mojster Funkcionar na delu:
Sem danes že spet imel priložnost in poskusil njegovo prekajevanje (tokrat strelko, prejšnjič orado in zobatca). Mnjami.
Sem danes že spet imel priložnost in poskusil njegovo prekajevanje (tokrat strelko, prejšnjič orado in zobatca). Mnjami.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11
Re: Prekajevanje rib
A, sta vse probala, ali sta še kaj pustila. Jaz mam same metuljčke v trebuhu !
LP Franko Pregelj
LP Franko Pregelj