Kulinarika
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Zadnje čase sem se malo poigraval s počasno peko. Tukaj sem v lončeni posodi počasi pekel govedino (120 stopinj, okoli 5 ur). Zelenjavo sem dodal proti koncu:
Za prilogo sem dodal pečeno polento:
Tukaj sem pa dodal jušno osnovo, temno pivo, ter čebulo in kuhal enako na 120 stopinj, okoli 5 ur. Za prilogo sem dodal pečeno polento:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Danes sem se spet malo poigral. Govedino sem čez noč mariniral, zjutraj na hitro popekel, dodal narezano čebulo in korenje, ter 0,5l temnega piva. V pokriti lončeni posodi sem pekel na 120 stopinj 4 ure, nato sem odstranil kosti, narezal meso na manjše kose, ter dodal šampinjone. Vse skupaj sem pustil še eno uro na 200 stopinj. Meso se je popolno zmehčalo:
Kot prilogo sem zopet postregel popečeno polento:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
- Iztok
- Pridružen: 18 Sep 2018, 12:01
- Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje
Re: Kulinarika
Glede na to kako dobro in rad ješ ne morem verjet, da ti rata ostati tako vitek.
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Iztok, res rad dobro jem, ampak ne pojem veliko in ne jem nič sladkega.
No, v soboto sva z ženo pripravila tortilje. V voku sem na hitro popekel mariniranega piščanca, dodal smetano, por in koruzo, ter vse dal v popečeno tortiljo: Pa že leta imamo ob sobotah družinski filmski večer, kjer zraven tortilla chipsa pripravim preprosto omako iz paradižnikov, ene zelene paprike, ene manjše čebule, malo paradižnikovega koncentrata in ščepca soli: Danes se mi je pa spet zaluštalo malo morskega in sem pripravil manjše skuše s krompirjem in blitvo, ter tržaško omako:
No, v soboto sva z ženo pripravila tortilje. V voku sem na hitro popekel mariniranega piščanca, dodal smetano, por in koruzo, ter vse dal v popečeno tortiljo: Pa že leta imamo ob sobotah družinski filmski večer, kjer zraven tortilla chipsa pripravim preprosto omako iz paradižnikov, ene zelene paprike, ene manjše čebule, malo paradižnikovega koncentrata in ščepca soli: Danes se mi je pa spet zaluštalo malo morskega in sem pripravil manjše skuše s krompirjem in blitvo, ter tržaško omako:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- kasaudio
- Pridružen: 27 Sep 2018, 09:32
Re: Kulinarika
Ha ha, tele so pa res majhne, ali pa je krožnik ogromen. Dober kontrast vsem ujetim in v pečici spečenim "batinam". Ampak kdor z malim ni zadovoljen mu velik ne zrase pravijo.
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Res gre za majhne primerke:
Manjše plave ribe so zelo okusne in zdrave.Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
To da je David celi mojster je dokazal velikokrat z njegovimi dobrotami v Mengšu.
Upajmo, da bomo to tradicijo še dolgo nadaljevali.
Upajmo, da bomo to tradicijo še dolgo nadaljevali.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Bomo Boris. Samo da odprejo lokale. Za prvo srečanje v Mengšu že imam pripravljen lep kos tune, ki ga bo funkcionar prekadil in Franko pripravil na ala karpačo. Spet bo top
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.