Kulinarika
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Mango se malo heca, ker jih je on ujel in mi jih je dal skupaj z glavami zobatcev (ribja juha), ki jih je doniral za srečanje v Mengšu. Ja, meni so bili škarami super za pojest. Sem jih tudi sam prvič jedel. Pri nas na Rabu jih ni.
Smo pa včeraj od nalovljenih krapov vzeli enega 1,5kg, ki sem ga pripravil v pečici. Super je bil:
Smo pa včeraj od nalovljenih krapov vzeli enega 1,5kg, ki sem ga pripravil v pečici. Super je bil:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- sova
- Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
- Kraj: Solkan
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Izgleda zelo okusno Sova. Si me nakuru za kitajsko kuhinjo in sem včeraj naredil v voku račko in piščanca z zelenjavo (čebula, por, rdeča paprika, rumena paprika, gobice, korenje, bučka):
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- sova
- Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
- Kraj: Solkan
Re: Kulinarika
To naredimo mi večkrat. Kot si napisal piščanec pa vsa zelenjava, razen račke, korenčka in riža. A je to riž kuhan samo na vodi ali kako drugače, kaj dodanega? Sva se z ženo najedla tega pred leti na Cresu(Martinščica) in od takrat je na jedilniku predvsem, ko imamo na razpolago lastno zelenjavo.
lp.
lp.

- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Riž skuham samo v vodi, je v posebnih vrečkah po 125g (Uncle Bens) in pripravljen v desetih minutah.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
Nedeljsko kosilo

Creska Janjetina ispod peke.

Serviramo z domačim paradžnikom iz domačega rastlinjaka.

Creska Janjetina ispod peke.

Serviramo z domačim paradžnikom iz domačega rastlinjaka.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris

LP
Boris
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
Božično kosilo za 12 oseb

Potrebuješ eno orado okoli 4 kg

Nato jo pečeš v pečici. Olivno olje in belo vino.

Krompir z zelenjavo pa pripraviš v voku.
Njamiiiiiiii

Potrebuješ eno orado okoli 4 kg

Nato jo pečeš v pečici. Olivno olje in belo vino.

Krompir z zelenjavo pa pripraviš v voku.
Njamiiiiiiii

Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris

LP
Boris
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Odlično Boris. Mi smo imeli tradicionalno za božično večerjo tatarski biftek:
Danes sem pa za kosilo naredil jadranske lignje s tvojo česnovo omako in jih ocvrl v svinski masti:
Vrhunsko.Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
Odlično
Kruh pa bi lahko zamenjala blitva z krompirjem

Kruh pa bi lahko zamenjala blitva z krompirjem

Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris

LP
Boris