Jst mal drugač delam ... hobotnico dam v lonec s skoraj nič vode, le toliko, da se ne prime, preden sama prične oddajati tekočino. Kmalu je v loncu nekaj centimetrov vode in v lastnem soku jo kuham cca 30 min. Med tem časom se v podpeki peče vse ostalo ... od krompirja, vse potrebne zelenjave in začimb. Seveda z obveznim vinom in kar nekaj oljčnega olja. Kot rečeno, po cca pol ure vzamem hobotnico ter jo "narobe" obrnjeno dam na podlago v peko. Tekočino v loncu naprej kuham, da dobim skoraj želatino, nato dodam vino, olje, rožmarin, ... itd.
Hobotnico po določenem času obrnem (čas odvisen od njene velikosti), jo polijem z narejeno "marinado" in pečem na "pravi" strani še cca 20 min. Cela zadeva je brez odvečne tekočine v kateri se bolj ali manj vse kuha, ne pa peče. Vse kvalitetno od mesa hobotnice pa je v peki.
Kar se tiče peke mesa, ga prav tako prvo pečem na "narobe" strani, nato obrnem na tisto, katero želim imeti na vrhu, ko je vse gotovo. Po potrebi med obračanjem odlijem odvečno tekočino, jo povrem in nato koncentrirano vrnem. Včasih pa ob vsej tej dobroti popijemo še kakšen kozarček kvalitetnega!
