Kulinarika
- david
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Pojedina za rojstni dan, lignji s krompirjem:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Kraj: Kočevje
Evo, da še jaz objavim malo kuharije.. sicer nič posebnega, vendar riba ni tipična (zubo, brancin, orada…)
Smokva v družbi Arbuna, na “posteljici” krompirja in zelenjave… v pečici.
Nič kompliciranja, nasoljena riba, krompir kuhan 5 min sem razporedil po pekaču, zraven narezano zelenjavo (bučke, rdečo papriko, korenje, čebulo in česen)
Vse skupaj se je peklo najprej 20 min na 200’C, potem sem zalil z 1/2 deci belega vina in dal v pečico še za 20 min na 200’C in 10 min na 220’C
Bilo je sočno, nič presušeno. Pozitivno presenečen nad okusom smokve
Nič kompliciranja, nasoljena riba, krompir kuhan 5 min sem razporedil po pekaču, zraven narezano zelenjavo (bučke, rdečo papriko, korenje, čebulo in česen)
Vse skupaj se je peklo najprej 20 min na 200’C, potem sem zalil z 1/2 deci belega vina in dal v pečico še za 20 min na 200’C in 10 min na 220’C
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
Sami dobri recepti, nekatere sem kar shranila in se jih lotim kaj kmalu. Obožujem morsko hrano in tudi ribe na splošno
-
Enec napisal/-a: ↑15 Jan 2023, 17:19Evo, da še jaz objavim malo kuharije.. sicer nič posebnega, vendar riba ni tipična (zubo, brancin, orada…)
Vse skupaj se je peklo najprej 20 min na 200’C, potem sem zalil z 1/2 deci belega vina in dal v pečico še za 20 min na 200’C in 10 min na 220’C ergonomski stoli
Tale recept mi je pa včeraj dobro uspel. Tako otroci, kot partner so uživali v teh dobrotah, ki sem jih naredila. Hvala za ta dober in okusen recept.
-
Me veseli, da je bilo dobro in ste uživali
-
Na prvo adventno nedeljo smo spekli zobatca v soli
Zobatca sem en dan pred peko odtajal v hladilniku. Drobovino sem očistil, luske pa pustil, saj dajo neko dodatno zaščito pred izsušitvijo ribe. Brez skrbi, po peki se koža z luskami odstrani enostavno, potegneš jo v celem kosu dol.
2kg grobe soli sem pomešal z dvema beljakoma, na peki papir naredil posteljico, na katero sem položil ribo, nato pa jo zakopal s soljo. Ribe nisem dodatno začinil. Pečico sem nastavil na 200’C in ribo pekel dobro urico. Pravzaprav sem imel v ribi termometer in ko je ta pri kosti pokazal 70’C je riba bila pečena.
Riba ostane zelo sočna
Zraven je bil za prilogo pečen krompirček, solata in pa seveda belo vino. Odlično
https://vm.tiktok.com/ZNe3GCJwm/
Zobatca sem en dan pred peko odtajal v hladilniku. Drobovino sem očistil, luske pa pustil, saj dajo neko dodatno zaščito pred izsušitvijo ribe. Brez skrbi, po peki se koža z luskami odstrani enostavno, potegneš jo v celem kosu dol.
2kg grobe soli sem pomešal z dvema beljakoma, na peki papir naredil posteljico, na katero sem položil ribo, nato pa jo zakopal s soljo. Ribe nisem dodatno začinil. Pečico sem nastavil na 200’C in ribo pekel dobro urico. Pravzaprav sem imel v ribi termometer in ko je ta pri kosti pokazal 70’C je riba bila pečena.
Riba ostane zelo sočna
Zraven je bil za prilogo pečen krompirček, solata in pa seveda belo vino. Odlično
https://vm.tiktok.com/ZNe3GCJwm/
-