Kulinarika

Odgovori
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Pojedina za rojstni dan, lignji s krompirjem:
20220331_110759.jpg
20220331_161738(0).jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Enec
Pridružen: 19 Apr 2020, 21:33
Kraj: Kočevje

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Enec »

Evo, da še jaz objavim malo kuharije.. sicer nič posebnega, vendar riba ni tipična (zubo, brancin, orada…)

Smokva v družbi Arbuna, na “posteljici” krompirja in zelenjave… v pečici. ;)

Nič kompliciranja, nasoljena riba, krompir kuhan 5 min sem razporedil po pekaču, zraven narezano zelenjavo (bučke, rdečo papriko, korenje, čebulo in česen) :arrow:

Vse skupaj se je peklo najprej 20 min na 200’C, potem sem zalil z 1/2 deci belega vina in dal v pečico še za 20 min na 200’C in 10 min na 220’C

Bilo je sočno, nič presušeno. Pozitivno presenečen nad okusom smokve :P
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
anjica
Pridružen: 28 Mar 2024, 14:26

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a anjica »

Sami dobri recepti, nekatere sem kar shranila in se jih lotim kaj kmalu. Obožujem morsko hrano in tudi ribe na splošno
anjica
Pridružen: 28 Mar 2024, 14:26

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a anjica »

Enec napisal/-a:
15 Jan 2023, 17:19
Evo, da še jaz objavim malo kuharije.. sicer nič posebnega, vendar riba ni tipična (zubo, brancin, orada…)

Smokva v družbi Arbuna, na “posteljici” krompirja in zelenjave… v pečici. ;)

Nič kompliciranja, nasoljena riba, krompir kuhan 5 min sem razporedil po pekaču, zraven narezano zelenjavo (bučke, rdečo papriko, korenje, čebulo in česen) :arrow:

Vse skupaj se je peklo najprej 20 min na 200’C, potem sem zalil z 1/2 deci belega vina in dal v pečico še za 20 min na 200’C in 10 min na 220’C ergonomski stoli

Bilo je sočno, nič presušeno. Pozitivno presenečen nad okusom smokve :P

Tale recept mi je pa včeraj dobro uspel. Tako otroci, kot partner so uživali v teh dobrotah, ki sem jih naredila. Hvala za ta dober in okusen recept.
Enec
Pridružen: 19 Apr 2020, 21:33
Kraj: Kočevje

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Enec »

Me veseli, da je bilo dobro in ste uživali :D
Enec
Pridružen: 19 Apr 2020, 21:33
Kraj: Kočevje

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Enec »

Na prvo adventno nedeljo smo spekli zobatca v soli :)

:arrow: Zobatca sem en dan pred peko odtajal v hladilniku. Drobovino sem očistil, luske pa pustil, saj dajo neko dodatno zaščito pred izsušitvijo ribe. Brez skrbi, po peki se koža z luskami odstrani enostavno, potegneš jo v celem kosu dol.

:arrow: 2kg grobe soli sem pomešal z dvema beljakoma, na peki papir naredil posteljico, na katero sem položil ribo, nato pa jo zakopal s soljo. Ribe nisem dodatno začinil. Pečico sem nastavil na 200’C in ribo pekel dobro urico. Pravzaprav sem imel v ribi termometer in ko je ta pri kosti pokazal 70’C je riba bila pečena. ;)

Riba ostane zelo sočna :!:

Zraven je bil za prilogo pečen krompirček, solata in pa seveda belo vino. Odlično :!:

https://vm.tiktok.com/ZNe3GCJwm/
Enec
Pridružen: 19 Apr 2020, 21:33
Kraj: Kočevje

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Enec »

Deki
Pridružen: 06 Jun 2019, 07:59

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Deki »

Bravo 👏
Odgovori