Ribiške dovolilnice za hrvaško

Odgovori
Uporabniški avatar
kasaudio

Re: Ribiške dovolilnice za hrvaško

Odgovor Napisal/-a kasaudio »

Se pravi Minnkota no more...?
Enec
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Enec »

Ta člen je zelo čudno napisan. A se pod ta elektromehanićki in hidraulićki pogon šteje električna rola, vinč za dvig parangala itd. ali pa pramćani/trolling motor… na to temo poteka burna debata po fb skupinah.

Mene bega tudi to, ali se lahko luč uporablja skozi celo leto za ribolov plave ribe… jasno piše da je omejeno za ribolov glavonožca.

Najboljše, da prepovejo še uporabo sonarjev… potem gremo nazaj na vesla in obične karte :lol: :lol:
Dole

Odgovor Napisal/-a Dole »

Ja nič ne bo z elektrifikacijo na morju :lol: :lol:

Hrčki kot pravijo ni drugega ?!
Enec

Daniel Vignjević (garmin HR) je dobil odgovor z ministrstva, naj bi se ta člen nanašal na električne vinče za mreže in parangale in električne role itd.

To je spet ono “rekla kazala”

:roll:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Iztok
Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje

Odgovor Napisal/-a Iztok »

In ob kontroli bo vsak policaj lahko po svoje odločal kaj je kaj in kaj ni kaj... CRO je veleum v pisanju zakonodaje s katero lahko kanzujejo tudi, če si 100% v skladu z zakonom.

Se mi je primerilo na Cresu, da sem dobil kazen, čeprav sploh nisem lovil niti imel ZUNAJ NE V PLOVILU na palicah navezanega niti enega samega trnka !!! Takrat smo se namreč po mesecu dni dopusta vračali domov na sever in dan prej mi je potekla mesečna dovolilnica, zato sem vse še isti dan pospravil. Vso opremo sem imel pospravljeno in v barki. V zalivu smo se kopali. Otroško majčkeno palico je imela hči takrat stara cca 10 let na palubi. Policaji so dobesedno pikirali na Slovensko zastavo. Znani policaj z Raba je zagledal to malo palčko in zahteval dovolilnico. Objasnil sem, da je to palčka hčerke mlajše od 14 let in ne potrebuje dovolilnice. Pojasnil sem tudi, da sem imel mesečno dovolilnico, ki mi je dan prej potekla, zato sem vso ribolovno opremo pospravil v barko. Začel se je razburjati da ne rečem vpiti, da ne smem imeti na plovilu ribolovne opreme, če nimam "valjane ribolovne dozvole", da itak ne smem imeti več kot dve palici... Nato sem ga vprašal kaj bi on naredil na mojem mestu kajti dvomim, da zakonodaja od mene zahteva v tem primeru, da bi dan prej vso opremo vrgel v vodo. Pogledal sem njegove kolege in en za drugim so umikali poglede, ker jih je bilo sram. Se ne spomnim točno koliko je bila kazen, mislim pa, da je okoli 400kun.

Po prepričanju tega policaja ( :evil:) z Raba in podobnih neandertalcev, je prepovedano držati na plovilu kakršnokoli ribolovno opremo, če nimaš veljavne karte !?!? Teoretično te torej lahko kaznuje za košček laksa in en sam trnek tudi, če ne loviš!!!!???!?!?!

Kasneje sem klical na Rab in se pri prijateljih v občinski upravi pozanimal o tem policaju. Niso imeli povedati nič kaj dobrega o njem in so me celo prosili naj se pritožim, ker sta se nam točno s tem policajem pripetila še dva večja incidenta. Enkrat je verbalno napadel mojo mladoletno hčerko, ki je zaradi šoka pričela jokat medtem, ko sva z ženo šnorklala le nekaj sto metrov stran.

Leto pred tem v bližini te plaže je na vsak način hotel na silo zaračunat kazen. Ker ni našel ničesar se je zapičil v zastavo. Mi smo bili le dan pred tem na Rabu in nekaj dni nazaj v Novalji. Maljši hčerki sem naročil, da najde novo zastavo in obema dal poleg še denar za sladoled. Nikjer ni bilo možno kupiti nove zastave in ko je ta isti policaj z Raba dobesedno verbalno napadal in se jezil, da ne rečem vpil kot kak oficir na desetarja se je mlajša hči pričela jokat. Povedal sem policajevim kolegom, da joka zato, ker se verjetno čuti kriva, ker sem jima naročil, da je njuna naloga, da kupita novo zastavo in da je nismo dobili ne na Rabu ne v Novalji zato menim, da to ni naša krivda. Vseeno so mi napisali kazen!?%$#
Deki

Odgovor Napisal/-a Deki »

Druzba, februar je tukaj…… pohit’te z dovolilnicami. :D
Enec

Dozvole so nabavljene… :D

Bom pa povedal svojo izkušnjo s policaji (mislim, da prav tako z Raba - bel Pičuljan)

Lovim plavice z gumenjakom motorguide, sardamatic in vsa ropotija. Na bitvi sem imel zadaj še navezano pasaro, na kateri sta bila tast in tašča. Pripizdijo na mene, kontrola vsega… itak imam vse po PS… vse dozvole, čolna oba registrirana v Jablancu (digitalni vpisni list), policaja sta bila zelo korektna. Nakar eden reče “gdje mi je polica osiguranja”… mu pokažem na telefonu v PDF in mi izjavi, da more biti natisnjena. Ker se nisem hotel skregati, sem plačal polovičko 20€ kar na licu mesta… na njihovem prenosnem pos terminalu s telefonom (digitalna kartica NFC)

Pa bodi pameten :roll:
Uporabniški avatar
tyson

Odgovor Napisal/-a tyson »

Vidiš, ti imaš vse na telefonu...sej jest tudi, ampak kot backup.
Si vse sprintam in odnesem na čoln,ravno zato, da imajo kaj v rokah.
Res, včasih ne veš, kako bi se obrnil, da bi bilo prav...za njih.
Je pa res, da odkar je čoln reg. na HR, teh težav nimava. Razen na Lastovu, kjer sem bil pa sam kriv, da so me ustavili. 2x!
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...
Odgovori