Zgornja številka je čas delovanja v sekundah, spodnja čas pavziranja.

Vidiš, mene pa črna moti, ker bi se voda v njej hitreje segrevala. Nimam možnosti dati posode v nek senčen prostor...
Za ribolov z živo vabo v manjših plovilih kot je 5-metrski open fišermanček lahko uporaba bazena za živo vabo predstavlja odlično rešitev za hrambo žive vabe. Pomembno je, da je sistem dobro zasnovan in se izogibate težavam, kot so zvijanje igel, izpust vode in druge težave.Bruno napisal/-a: ↑06 Feb 2019, 13:29Pozdravljeni!
Lani sem začel razmišljati o projektu bazena za živo vabo. Do sedaj sem uporabljal ta večje vedro od Jupola in potopno mini črpalko. Prva negativna stvar je bila pri iglah. Vedro premalo, ker so bile igle ukrivljene in zato niso mogle plavati. Sledila je hitra smrt. Druga pomanjkljivost črpalka brez nepovratnega ventila. Kakor to se je črpalka ustavila, je podtlak naredil svoje in skozi črpalko izpraznil vodo v vedru.
Ker sem v svojem 5m open fišermančku omejen s prostorom, in tudi na težo in njeno razporeditev moram gledati, sem razmišljal o posodi dimenzij cca 75(d) x 40(š) x 35(v) cm (Bauhaus - plastični Scuba Box). Druga varianta je pokrit bazen v predalu po sredini dolžini čolna (cca 100 x 30 x 20) - bom dal fotko gor.
V grobem je načrt takšen, da bi s potopno črpalko črpal v bazen, odtok pa https://sajeposlovnadarila.si/collections/obeski-za-kljuce bi si uredil preko drenažne odprtine na robu čolna z debelejšo cevjo (višek vode bi odtekal iz posode).
Kako imate vi urejeno zadevo? Kakšne črpalke uporabljate? Pritok in odtok vode? Velikost bazena s primerljivim čolnom?
Bom naložil fotke posode, prostora na čolnu in črpalke.