Kulinarika

Odgovori
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Mango se malo heca, ker jih je on ujel in mi jih je dal skupaj z glavami zobatcev (ribja juha), ki jih je doniral za srečanje v Mengšu. Ja, meni so bili škarami super za pojest. Sem jih tudi sam prvič jedel. Pri nas na Rabu jih ni.
Smo pa včeraj od nalovljenih krapov vzeli enega 1,5kg, ki sem ga pripravil v pečici. Super je bil:
IMG_20200920_195627.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Peter
Pridružen: 22 Nov 2018, 19:33

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Peter »

Tudi meni in našim so škarami odlični.
Uporabniški avatar
sova
Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
Kraj: Solkan

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a sova »

Danes za nekatere kozice, gobe in noodle. Noodle Kitajska pašta. :)
Slika

lp.
Slika
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Izgleda zelo okusno Sova. Si me nakuru za kitajsko kuhinjo in sem včeraj naredil v voku račko in piščanca z zelenjavo (čebula, por, rdeča paprika, rumena paprika, gobice, korenje, bučka):
IMG_20201128_144306.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
sova
Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
Kraj: Solkan

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a sova »

To naredimo mi večkrat. Kot si napisal piščanec pa vsa zelenjava, razen račke, korenčka in riža. A je to riž kuhan samo na vodi ali kako drugače, kaj dodanega? Sva se z ženo najedla tega pred leti na Cresu(Martinščica) in od takrat je na jedilniku predvsem, ko imamo na razpolago lastno zelenjavo.

lp.
Slika
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Riž skuham samo v vodi, je v posebnih vrečkah po 125g (Uncle Bens) in pripravljen v desetih minutah.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Nedeljsko kosilo

Slika

Creska Janjetina ispod peke.

Slika

Serviramo z domačim paradžnikom iz domačega rastlinjaka.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Božično kosilo za 12 oseb

Slika


Potrebuješ eno orado okoli 4 kg


Slika


Nato jo pečeš v pečici. Olivno olje in belo vino.


Slika


Krompir z zelenjavo pa pripraviš v voku.
Njamiiiiiiii :!:
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Odlično Boris. Mi smo imeli tradicionalno za božično večerjo tatarski biftek:
IMG_20201224_170530.jpg
Danes sem pa za kosilo naredil jadranske lignje s tvojo česnovo omako in jih ocvrl v svinski masti:
IMG_20210103_143401.jpg
Vrhunsko.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Odlično :!:
Kruh pa bi lahko zamenjala blitva z krompirjem :mrgreen:
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Odgovori