Božični Zubi
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Božični Zubi
Za Božični večer sem pripravil 6kg zubca.
Najprej je sledilo čiščenje.
Lepo očiščen, toda v pečico ne gre
Ker je bil za pečico premajhen sem ga moral prerezati na dva dela.
Lepo sem ga posolil, ter naredil nekaj zarez za boljše mazanje.
Ker je bil debel, sem ga pekel na 210 stopinj brez obračanja.
Med peko sem ga na vsakih 10 minut zalival z olivcem in rebulo.
Vzporedno pa sem v turški peki pekel krompir z zelenjavo
Kot se za Božični večer spodobi je bila miza svečano pripravljena
Moram reči da je bil kljub velikosti idealno pečen.
Na koncu kot se spodobi še sladica, Tiramisu.
Najprej je sledilo čiščenje.
Lepo očiščen, toda v pečico ne gre
Ker je bil za pečico premajhen sem ga moral prerezati na dva dela.
Lepo sem ga posolil, ter naredil nekaj zarez za boljše mazanje.
Ker je bil debel, sem ga pekel na 210 stopinj brez obračanja.
Med peko sem ga na vsakih 10 minut zalival z olivcem in rebulo.
Vzporedno pa sem v turški peki pekel krompir z zelenjavo
Kot se za Božični večer spodobi je bila miza svečano pripravljena
Moram reči da je bil kljub velikosti idealno pečen.
Na koncu kot se spodobi še sladica, Tiramisu.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- tyson
- Pridružen: 17 Sep 2018, 13:21
Re: Božični Zubi
Leeepa riba!
Leeepa miza!
Leeep tiramisu!
Dooobro je moralo biti, kaj?
Leeepa miza!
Leeep tiramisu!
Dooobro je moralo biti, kaj?
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Božični Zubi
Zubi je bil odličen. Nisem ga obračal. Ker sem ga pekel konstantno na 210 stopinj, se ni izsušil. Res pa da sem ga vsakih 10 minut polival z mesanico olivca in vina.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
-
- Pridružen: 18 Okt 2018, 18:30
Re: Božični Zubi
Izgleda presenetljivo dobro pečen za pečico. Koliko časa traja peka tako velike ribe?
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Božični Zubi
Pekel sem ga 1 uro in 45 minut.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- Bruno
- Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31
Re: Božični Zubi
Boris, mislim, da bom moral zdaj takoj na malico, ker sem gratal zeloooo lačen!
Dobro ti je uspelo!
Dobro ti je uspelo!
Mirno morje in dober prijem!
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Božični Zubi
Boris, naslednjič bomo imeli ribiško srečanje kar pri tebi
Lepo si ga spekel. Za takšno ribo rabiš kar nekaj znanja
Lepo si ga spekel. Za takšno ribo rabiš kar nekaj znanja
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Božični Zubi
No, ja. Večina ljudi belo ribo prepeče in zato postane pusta. Treba je ujeti trenutek, ko se kost ravno loči od mesa. Pa pri beli ribi jaz uporabim samo olje in čisto malo soli. Povsem drugače je pri plavi ribi, ki je mastna. Ta je sočna tudi če jo prepečeš. Tukaj pa dam zraven ojačevalce okusa (več soli, rožmarin, peteršilj, česen...).
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.