Moje jadralske iskušnje segajo v čas petega razreda osnovne šole, ko je sošolcu in prijatelju oče izdelal jadrnico optimist. To ni bila katerakoli jadrnica ampak tista iz reklame za ročno orodje Iskra Klip-klap, ki se je po televiziji vrtela okoli leta 1977. Gradnja je bila opisana tudi v reviji Sam svoj majstor.

Optimista je imel v Izoli v starih prostorih jadralnega kluba Burja tam kjer je danes kapitanija in ribarnica v hiši poleg vhoda v marino pa je živela njegova teta. No takrat še ni bilo marine v Izoli. Prijatelja mama ni pustila pri 11-12h letih samega v Izolo, zato je po daljšem pregovarjanju nekako privolila, če grem jaz z njim. Računala je, da mene starši ne bodo pustili. Nekako nama je uspelo in šla sva v Izolo jadrat na optimistu. Tako se je pričelo in od takrat sem cepljen z morjem in jadranjem v dobrem pomenu besede.
Še od osnovne šole naprej sem bil trdno prepričan, da bom prej ali slej prišel do svoje barke. Najprej sem sanjal o Elan19 kasneje o samogradnji podobni Elanki 31 čevljev in na koncu prišel do svoje prve jadrnice dolžine kar slabih 12m, da ne bo prehitro prekratka za meter. Še danes je zame čisto optimalna in mi ni nič žal, da sem preskočil majhno pa malo večjo, pa še malo daljšo... in sem na optimalni užival že kar nekaj let.
Gib Sea 114

Všeč mi je krma saj je zelo prostrana in odlična za uživanje na morju ter optimalno urejena za ribolov, ki je pravi užitek za skoraj vse načine ribolova vključno s panulanjem.

Ob priliki prilepim še kakšno fotografijo in detaljneje opišem.
LP Iztok