Stran 1 od 1

Božični Zubi

Objavljeno: 28 Dec 2019, 14:40
Napisal/-a boris
Za Božični večer sem pripravil 6kg zubca.

Slika

Najprej je sledilo čiščenje.

Slika

Lepo očiščen, toda v pečico ne gre

Slika

Ker je bil za pečico premajhen sem ga moral prerezati na dva dela.
Lepo sem ga posolil, ter naredil nekaj zarez za boljše mazanje.
Ker je bil debel, sem ga pekel na 210 stopinj brez obračanja.
Med peko sem ga na vsakih 10 minut zalival z olivcem in rebulo.

Slika

Vzporedno pa sem v turški peki pekel krompir z zelenjavo

Slika

Kot se za Božični večer spodobi je bila miza svečano pripravljena

Slika

Moram reči da je bil kljub velikosti idealno pečen.

Slika

Na koncu kot se spodobi še sladica, Tiramisu.

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 29 Dec 2019, 08:19
Napisal/-a tyson
Leeepa riba!
Leeepa miza!
Leeep tiramisu!
Dooobro je moralo biti, kaj?

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 29 Dec 2019, 10:52
Napisal/-a boris
Zubi je bil odličen. Nisem ga obračal. Ker sem ga pekel konstantno na 210 stopinj, se ni izsušil. Res pa da sem ga vsakih 10 minut polival z mesanico olivca in vina.

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 29 Dec 2019, 11:11
Napisal/-a Gusar
Izgleda presenetljivo dobro pečen za pečico. Koliko časa traja peka tako velike ribe?

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 30 Dec 2019, 00:24
Napisal/-a boris
Pekel sem ga 1 uro in 45 minut.

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 06 Jan 2020, 09:38
Napisal/-a Bruno
Boris, mislim, da bom moral zdaj takoj na malico, ker sem gratal zeloooo lačen!

Dobro ti je uspelo!

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 06 Jan 2020, 09:56
Napisal/-a david
Boris, naslednjič bomo imeli ribiško srečanje kar pri tebi :)
Lepo si ga spekel. Za takšno ribo rabiš kar nekaj znanja 8-)

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 07 Jan 2020, 01:03
Napisal/-a boris
:D
Ne rabiš znanje samo pečico :mrgreen:

Re: Božični Zubi

Objavljeno: 07 Jan 2020, 09:08
Napisal/-a david
No, ja. Večina ljudi belo ribo prepeče in zato postane pusta. Treba je ujeti trenutek, ko se kost ravno loči od mesa. Pa pri beli ribi jaz uporabim samo olje in čisto malo soli. Povsem drugače je pri plavi ribi, ki je mastna. Ta je sočna tudi če jo prepečeš. Tukaj pa dam zraven ojačevalce okusa (več soli, rožmarin, peteršilj, česen...).