Božični Zubi
Objavljeno: 28 Dec 2019, 14:40
Za Božični večer sem pripravil 6kg zubca.
Najprej je sledilo čiščenje.
Lepo očiščen, toda v pečico ne gre
Ker je bil za pečico premajhen sem ga moral prerezati na dva dela.
Lepo sem ga posolil, ter naredil nekaj zarez za boljše mazanje.
Ker je bil debel, sem ga pekel na 210 stopinj brez obračanja.
Med peko sem ga na vsakih 10 minut zalival z olivcem in rebulo.
Vzporedno pa sem v turški peki pekel krompir z zelenjavo
Kot se za Božični večer spodobi je bila miza svečano pripravljena
Moram reči da je bil kljub velikosti idealno pečen.
Na koncu kot se spodobi še sladica, Tiramisu.
Najprej je sledilo čiščenje.
Lepo očiščen, toda v pečico ne gre
Ker je bil za pečico premajhen sem ga moral prerezati na dva dela.
Lepo sem ga posolil, ter naredil nekaj zarez za boljše mazanje.
Ker je bil debel, sem ga pekel na 210 stopinj brez obračanja.
Med peko sem ga na vsakih 10 minut zalival z olivcem in rebulo.
Vzporedno pa sem v turški peki pekel krompir z zelenjavo
Kot se za Božični večer spodobi je bila miza svečano pripravljena
Moram reči da je bil kljub velikosti idealno pečen.
Na koncu kot se spodobi še sladica, Tiramisu.