Prekajevanje rib
-
- Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01
Re: Prekajevanje rib
Franko ne boj se, sam za probat sem dal bratrancu Nikija Laude, po zadnji nesreči, 4 fileji so pripravljeni za četrtek, edini zanimiv problem, na katerega sem naletel, strelka, je mehka kot maslo poleti, se nisem upal pocufat kosti, da nebi razpadla.
Bomo morali malo paziti.
Je pa treba veloko manj časa, kot pri zobatcu ali pa oradi, gotova je bila po 3 urah dima.
Bomo morali malo paziti.
Je pa treba veloko manj časa, kot pri zobatcu ali pa oradi, gotova je bila po 3 urah dima.
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
-
- Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11
Re: Prekajevanje rib
LP. No se že boljše sliši. Bratranca od Nikija Laude sem na frišno videl. Frizuro ma kot jaz, edino kil ma manj, kar je za pilote obveza. Pa pozdrav tebi in Davidu in vsem forumašem, se vidimo u Mengšu.
LP Franko Pregelj
LP Franko Pregelj
- Bruno
- Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31
Re: Prekajevanje rib
Kaj so tisto za koprive?
Bi lahko malo bolj razširili tole temo...
Bi lahko malo bolj razširili tole temo...
Mirno morje in dober prijem!
-
- Pridružen: 18 Sep 2018, 16:01
Re: Prekajevanje rib
Valda, Bruno, pa zoprno jih je bilo nabirat.
Ma sej ni posebne znanosti, v cca 4 litre vode damo dobrih 300 gramov soli , jabolčni kis,malo začimbnic, zlati in navadni origano, malo timjana, italijanske bazilike, ribo filetiramo in jo potopimo v salamurijo. po cca 10 urah sem jo vzel ven, posušil in vtaknil v raufnk tam pa je bila na cca 80 do 100 stopinj cca 3 urce.
Rezultat, je prestal prvi organoleptični preizkus, gkllavni še pride na vrsto
Ma sej ni posebne znanosti, v cca 4 litre vode damo dobrih 300 gramov soli , jabolčni kis,malo začimbnic, zlati in navadni origano, malo timjana, italijanske bazilike, ribo filetiramo in jo potopimo v salamurijo. po cca 10 urah sem jo vzel ven, posušil in vtaknil v raufnk tam pa je bila na cca 80 do 100 stopinj cca 3 urce.
Rezultat, je prestal prvi organoleptični preizkus, gkllavni še pride na vrsto
Res je grozno, če rola ne naredi zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Prekajevanje rib
Včeraj mi je član Leccia amia dostavil sveže strelke in danes je bil mojster funkcionar spet v svojem elementu. Ob preizkušanju bavarskih piv smo poleg strelk prekajevali tudi lososa in postrvi. Ni nam bilo hudega. Tukaj je nekaj slik:
obvezno namakanje v salamurju
strelke
losos
postrvi
in pa končni izdelek
obvezno namakanje v salamurju
strelke
losos
postrvi
in pa končni izdelek
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Prekajevanje rib
Funkcionar je znova udaril. Res je mojster. Tokrat smo prekajevali strelke, luca in postrvi. Dišalo je pa tako, da smo zrajcali celo vas. Še malo fotografij:
Ni nam bilo hudega
Ni nam bilo hudega
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 22 Nov 2018, 19:33
Re: Prekajevanje rib
Mmmmm
Ne samo celo vas,tudi nas na forumu.
Ne samo celo vas,tudi nas na forumu.
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Prekajevanje rib
Peter, ti bo Mango odstopil malo strelke za pokušino. Sem pa iz ostankov filetiranja jedel vrhunsko ribjo juho:
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- KLEMN
- Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09
Re: Prekajevanje rib
Uglavnem takole..................... TELE POSTRVI SO BILE TOP !!!!!