Prekajevanje rib
-
- Pridružen: 06 Jun 2019, 07:59
Re: Prekajevanje rib
Glej, ce se ze z temi posli ukvarjas, bos moral se kak tiskarski stroj nabavit, da vmes k boste cakal, da se “pozelha”, se kaksno tatanko knjigo natisnete, da bo kak ojro nazaj prisel za drva.
Ene 15 sodov imam namocenga od lanske sezone, pa mi je tiskarska masina pregorela, tko da........ barva za masino je......
Lpd
Ene 15 sodov imam namocenga od lanske sezone, pa mi je tiskarska masina pregorela, tko da........ barva za masino je......
Lpd
- KLEMN
- Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09
Re: Prekajevanje rib
Tkole smo pa zvečer že na hitr sprobal....kruhki, hren, rukola,brie, nacufan prekajen luc, paprika u prahu, čili, mčkn bučnga, pa sok pomaranče......men pa moji vrhunsko...
-
- Pridružen: 06 Jun 2019, 07:59
Re: Prekajevanje rib
Dej to hitr dol..... dila se ti bo razletela
-
- Pridružen: 22 Nov 2018, 19:33
Re: Prekajevanje rib
Mmmm
Pri nas, bi še desko zraven pofrezal.
Pri nas, bi še desko zraven pofrezal.
- KLEMN
- Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Prekajevanje rib
V času Corone to zgleda takoFunkcionar napisal/-a: ↑19 Sep 2018, 21:37Tkole, nekaj forumašev je imelo možnost probat moj izdelek.
Na brzino: Zubi cca 2 kili, Orada cca 2 kili
Ribo sem filetiral in jo namočil v salamurijo, v njo sem dal 100 g soli na liter pa malo morskih zelišč, malo popra
Namakanje je trajalo cca 7 ur. V hladen zakurjen smoker (imam pro q elite) sem na rešetke dal ribo, in jo sorazmerno hladno dimil na češnji in trti cca 1,5 ure nato pa vzdrževal temperaturo na cca 65 stopinj še 3 ure.
Riba vrhunska, razlika očitna med sortama. Morda malo preslano vsaj zame. Drugače pa na popečenem toast z maslom in lahko dodatkom smetanovega hrena formula ena.
Z veseljem pokažem kako to laufa
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Prekajevanje rib
Včeraj smo s funkcionarjem in klemnom prekajevali postrvi (izkazale so se kot najbolj okusne) v dveh rundah:
Funkcionar je vmes pripravil odlično pljučno pojedino:
Nato je še Klemn pripravil tudi odlične školjke s kozicami in sirom na buzaro:
Na koncu smo še vse zvakumirali. Končni izdelek:
V glavnem, spet nam ni bilo hudega. Super druženje in kulinarika Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- KLEMN
- Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09
Re: Prekajevanje rib
Odlično izpeljano sobotno dopoldne...hrana, družba vse za +5
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Prekajevanje rib
Včeraj smo spet prekajevali s funkcionarjem na čelu. Prekajevali smo postrvi, orado in zobatca:
Imeli smo se luštno. Prišel je še Miha. Klemn in Psycho pa s svojima boljšima polovicama.Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.