Stran 16 od 20
Re: Kulinarika
Objavljeno: 21 Sep 2020, 23:07
Napisal/-a david
Mango se malo heca, ker jih je on ujel in mi jih je dal skupaj z glavami zobatcev (ribja juha), ki jih je doniral za srečanje v Mengšu. Ja, meni so bili škarami super za pojest. Sem jih tudi sam prvič jedel. Pri nas na Rabu jih ni.
Smo pa včeraj od nalovljenih krapov vzeli enega 1,5kg, ki sem ga pripravil v pečici. Super je bil:
IMG_20200920_195627.jpg
Re: Kulinarika
Objavljeno: 22 Sep 2020, 19:56
Napisal/-a Peter
Tudi meni in našim so škarami odlični.
Re: Kulinarika
Objavljeno: 27 Nov 2020, 20:13
Napisal/-a sova
Danes za nekatere kozice, gobe in noodle. Noodle Kitajska pašta.
lp.
Re: Kulinarika
Objavljeno: 29 Nov 2020, 15:56
Napisal/-a david
Izgleda zelo okusno Sova. Si me nakuru za kitajsko kuhinjo in sem včeraj naredil v voku račko in piščanca z zelenjavo (čebula, por, rdeča paprika, rumena paprika, gobice, korenje, bučka):
IMG_20201128_144306.jpg
Re: Kulinarika
Objavljeno: 29 Nov 2020, 19:20
Napisal/-a sova
To naredimo mi večkrat. Kot si napisal piščanec pa vsa zelenjava, razen račke, korenčka in riža. A je to riž kuhan samo na vodi ali kako drugače, kaj dodanega? Sva se z ženo najedla tega pred leti na Cresu(Martinščica) in od takrat je na jedilniku predvsem, ko imamo na razpolago lastno zelenjavo.
lp.
Re: Kulinarika
Objavljeno: 29 Nov 2020, 20:19
Napisal/-a david
Riž skuham samo v vodi, je v posebnih vrečkah po 125g (Uncle Bens) in pripravljen v desetih minutah.
Re: Kulinarika
Objavljeno: 29 Nov 2020, 20:23
Napisal/-a boris
Nedeljsko kosilo
Creska Janjetina ispod peke.
Serviramo z domačim paradžnikom iz domačega rastlinjaka.
Re: Kulinarika
Objavljeno: 25 Dec 2020, 14:34
Napisal/-a boris
Božično kosilo za 12 oseb
Potrebuješ eno orado okoli 4 kg
Nato jo pečeš v pečici. Olivno olje in belo vino.
Krompir z zelenjavo pa pripraviš v voku.
Njamiiiiiiii
Re: Kulinarika
Objavljeno: 03 Jan 2021, 23:12
Napisal/-a david
Odlično Boris. Mi smo imeli tradicionalno za božično večerjo tatarski biftek:
IMG_20201224_170530.jpg
Danes sem pa za kosilo naredil jadranske lignje s tvojo česnovo omako in jih ocvrl v svinski masti:
IMG_20210103_143401.jpg
Vrhunsko.
Re: Kulinarika
Objavljeno: 04 Jan 2021, 15:39
Napisal/-a boris
Odlično
Kruh pa bi lahko zamenjala blitva z krompirjem