Kulinarika

Odgovori
Uporabniški avatar
Harry
Pridružen: 18 Okt 2018, 11:41

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Harry »

Ja, sem še dopisal, vendar je tole zginilo!
Zamrzovanje ubije pri -35 nekaj ur in -20°C en teden, tako da lahko ješ tudi sushi.
Termostabilne so do cca 60°C, kar pomeni, da lahko imaš problem, ker mora biti temperatura nad 60 vsaj 15 minut.
Dalmatinci vržejo kilskega Rumbca na zelo vroče gradele, ga na hitro opečejo, da ostane sočen in ne pust in prepečen.
Večjo ribo je boljše peči počasi in zalivati z emulzijo (pivo, vino, olje), da se ne izsuši in ostane sočno, obenem pa je dovolj prekuhan tudi znotraj. Lahko preveriš s termometrom za pečenko!
Morski Vuk
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Danes ima mlajši sin rojstni dan, pa si je za kosilo zaželel hobo:
Slika

Žena mu je pa spekla torto:
Slika
Oboje je bilo odlično.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Čstitke slavljencu in dobrem kuharju.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
tyson
Pridružen: 17 Sep 2018, 13:21

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a tyson »

Oboje bi probal! :mrgreen:
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...
Uporabniški avatar
kojoti
Pridružen: 20 Jan 2019, 19:40

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a kojoti »

Mmmm...odlično zgleda. A hobo pečeš v pečici ali prav pod peko
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Hobo delam v električnem saču. Tokrat sem dal za prilogo poleg krompirja, čebule in korenja še malo sušenega paradižnika in češnjevca. Super je ratalo.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Pregelj 58
Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Pregelj 58 »

MMMMM. To pa je dobro. Čestitke ! Kapo dol. Takoj mi je prižgalo LUČKO ob taki fotki. Madona tako dolg čas je. Ne vem ,kam bi se dat. Dobro, da je forum NAVTIKA IN RIBOLOV. Upam, da se kmalu vidimo in kaj dobrega pojemo in popijemo.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Bom Vinkota poslal po vzorce :lol:
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Danes sem delal pod peko krškopoljskega pujska, ki je pa precej masten. Zato nisem dodal niti kaplje olja ali kakšne druge maščobe, vino sem pa nadomestil s pločevinko piva:
Slika

Po tem sistemu sem delal prvič, izpadlo je odlično, mastno ravno prav, piva se ni čutilo, omaka je bila super:
Slika
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

A je ta pujs kaj meni poznan :?:
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Odgovori