Kulinarika
- Harry
- Pridružen: 18 Okt 2018, 11:41
Re: Kulinarika
Ja, sem še dopisal, vendar je tole zginilo!
Zamrzovanje ubije pri -35 nekaj ur in -20°C en teden, tako da lahko ješ tudi sushi.
Termostabilne so do cca 60°C, kar pomeni, da lahko imaš problem, ker mora biti temperatura nad 60 vsaj 15 minut.
Dalmatinci vržejo kilskega Rumbca na zelo vroče gradele, ga na hitro opečejo, da ostane sočen in ne pust in prepečen.
Večjo ribo je boljše peči počasi in zalivati z emulzijo (pivo, vino, olje), da se ne izsuši in ostane sočno, obenem pa je dovolj prekuhan tudi znotraj. Lahko preveriš s termometrom za pečenko!
Zamrzovanje ubije pri -35 nekaj ur in -20°C en teden, tako da lahko ješ tudi sushi.
Termostabilne so do cca 60°C, kar pomeni, da lahko imaš problem, ker mora biti temperatura nad 60 vsaj 15 minut.
Dalmatinci vržejo kilskega Rumbca na zelo vroče gradele, ga na hitro opečejo, da ostane sočen in ne pust in prepečen.
Večjo ribo je boljše peči počasi in zalivati z emulzijo (pivo, vino, olje), da se ne izsuši in ostane sočno, obenem pa je dovolj prekuhan tudi znotraj. Lahko preveriš s termometrom za pečenko!
Morski Vuk
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Danes ima mlajši sin rojstni dan, pa si je za kosilo zaželel hobo:
Žena mu je pa spekla torto:
Oboje je bilo odlično.
Žena mu je pa spekla torto:
Oboje je bilo odlično.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
Čstitke slavljencu in dobrem kuharju.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- tyson
- Pridružen: 17 Sep 2018, 13:21
- kojoti
- Pridružen: 20 Jan 2019, 19:40
Re: Kulinarika
Mmmm...odlično zgleda. A hobo pečeš v pečici ali prav pod peko
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Hobo delam v električnem saču. Tokrat sem dal za prilogo poleg krompirja, čebule in korenja še malo sušenega paradižnika in češnjevca. Super je ratalo.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 15 Sep 2018, 11:11
Re: Kulinarika
MMMMM. To pa je dobro. Čestitke ! Kapo dol. Takoj mi je prižgalo LUČKO ob taki fotki. Madona tako dolg čas je. Ne vem ,kam bi se dat. Dobro, da je forum NAVTIKA IN RIBOLOV. Upam, da se kmalu vidimo in kaj dobrega pojemo in popijemo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Danes sem delal pod peko krškopoljskega pujska, ki je pa precej masten. Zato nisem dodal niti kaplje olja ali kakšne druge maščobe, vino sem pa nadomestil s pločevinko piva:
Po tem sistemu sem delal prvič, izpadlo je odlično, mastno ravno prav, piva se ni čutilo, omaka je bila super:
Po tem sistemu sem delal prvič, izpadlo je odlično, mastno ravno prav, piva se ni čutilo, omaka je bila super:
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53