Kulinarika

Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Zadnje čase sem se malo poigraval s počasno peko. Tukaj sem v lončeni posodi počasi pekel govedino (120 stopinj, okoli 5 ur). Zelenjavo sem dodal proti koncu:
IMG_20210109_145211.jpg
Tukaj sem pa dodal jušno osnovo, temno pivo, ter čebulo in kuhal enako na 120 stopinj, okoli 5 ur.
Za prilogo sem dodal pečeno polento:
IMG_20210130_145532_1.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Danes sem se spet malo poigral. Govedino sem čez noč mariniral, zjutraj na hitro popekel, dodal narezano čebulo in korenje, ter 0,5l temnega piva. V pokriti lončeni posodi sem pekel na 120 stopinj 4 ure, nato sem odstranil kosti, narezal meso na manjše kose, ter dodal šampinjone. Vse skupaj sem pustil še eno uro na 200 stopinj. Meso se je popolno zmehčalo:
IMG_20210227_153229.jpg
Kot prilogo sem zopet postregel popečeno polento:
IMG_20210227_153550.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Majstore! Bravo David!
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Lepo David ;)
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
Iztok
Pridružen: 18 Sep 2018, 12:01
Kraj: Lj.-Trzin-Ribiško naselje

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Iztok »

Glede na to kako dobro in rad ješ ne morem verjet, da ti rata ostati tako vitek.
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Iztok, res rad dobro jem, ampak ne pojem veliko in ne jem nič sladkega.

No, v soboto sva z ženo pripravila tortilje. V voku sem na hitro popekel mariniranega piščanca, dodal smetano, por in koruzo, ter vse dal v popečeno tortiljo:
IMG_20210313_145844.jpg
Pa že leta imamo ob sobotah družinski filmski večer, kjer zraven tortilla chipsa pripravim preprosto omako iz paradižnikov, ene zelene paprike, ene manjše čebule, malo paradižnikovega koncentrata in ščepca soli:
IMG_20210313_223259.jpg
Danes se mi je pa spet zaluštalo malo morskega in sem pripravil manjše skuše s krompirjem in blitvo, ter tržaško omako:
IMG_20210314_144201.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
kasaudio
Pridružen: 27 Sep 2018, 09:32

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a kasaudio »

Ha ha, tele so pa res majhne, ali pa je krožnik ogromen. Dober kontrast vsem ujetim in v pečici spečenim "batinam". Ampak kdor z malim ni zadovoljen mu velik ne zrase pravijo.
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Res gre za majhne primerke:
IMG_20210314_123406.jpg
Manjše plave ribe so zelo okusne in zdrave.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

To da je David celi mojster je dokazal velikokrat z njegovimi dobrotami v Mengšu.
Upajmo, da bomo to tradicijo še dolgo nadaljevali.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Bomo Boris. Samo da odprejo lokale. Za prvo srečanje v Mengšu že imam pripravljen lep kos tune, ki ga bo funkcionar prekadil in Franko pripravil na ala karpačo. Spet bo top 8-)
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Odgovori