Kulinarika
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Kulinarika
Novo leto smo uspešno preživeli pri meni doma, kjer sem imel kar nekaj povabljenih in posledično tudi več menijev. Otroci so dobili pizze (za enega tudi brez glutena, ker ga ne sme uživati), pohanega piščanca in pomfri. Za dva prava vegetarijanca je žena pripravila testenine z obilico česna, olivnega olja in pelati. Za ostale pa morska predjed, hobotnica v solati in prekajene ribe, nato pa še tatarski biftek. Žal sem slikal samo začetek kuhanja hobotnice, potem sem enostavno pozabil :
Smo pa dopoldne, da nam ni bilo dolgčas še malo napolnili skrinjo, dokler ne gremo na ribolov:
Smo pa dopoldne, da nam ni bilo dolgčas še malo napolnili skrinjo, dokler ne gremo na ribolov:
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 17 Sep 2018, 11:00
Re: Kulinarika
Tale Červarski brancin 1,9 kg ,je pa pečen v soli ,končal na naši božični večerji .
-
- Pridružen: 17 Okt 2018, 19:10
Re: Kulinarika
Novoletna pojedina
brancin 3.90kg predno smo ga narezali na carpaccio
krožnički pripravljeni za v pečico
hobotnica pod peko
tartar iz brancina
botarga od brancina
botarga poširana in pripravljena za vroč popečen kruh
šavor _marinada iz pečenih sardel
brancin 3.90kg predno smo ga narezali na carpaccio
krožnički pripravljeni za v pečico
hobotnica pod peko
tartar iz brancina
botarga od brancina
botarga poširana in pripravljena za vroč popečen kruh
šavor _marinada iz pečenih sardel
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
NovakM, odlična novoletna pojedina.
Glede na to da si vse te dobrote sam ujel, pa je pika na i.
Čestitam
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
-
- Pridružen: 17 Okt 2018, 19:10
-
- Pridružen: 08 Dec 2018, 10:50
- Kraj: Podkum - Bilo - Primošten
Re: Kulinarika
Super! Gurman ... vsestranski!
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Res je. Poleg odličnega ribiča je očitno NovakM še res odličen kuhar. Super prispevek.
Eni delajo hobotnico izpod peke tako, da je zelenjava zgoraj, nekateri damo obratno, nekateri vmes preložijo:
Še ena iz dopusta:
Razlog je ta, da se hobotnica zgoraj lepo zapeče (spodaj v soku bi se kuhala), zelenjava pa lepo vpije ves zaft. Pri mesu ravnam enako. Tudi na srečanju foruma nam jo je Ivo (strokovnjak za peko) pripravil tako. Me malo zanima kako jo še ostali pripravljate.
Eni delajo hobotnico izpod peke tako, da je zelenjava zgoraj, nekateri damo obratno, nekateri vmes preložijo:
Še ena iz dopusta:
Razlog je ta, da se hobotnica zgoraj lepo zapeče (spodaj v soku bi se kuhala), zelenjava pa lepo vpije ves zaft. Pri mesu ravnam enako. Tudi na srečanju foruma nam jo je Ivo (strokovnjak za peko) pripravil tako. Me malo zanima kako jo še ostali pripravljate.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 08 Dec 2018, 10:50
- Kraj: Podkum - Bilo - Primošten
Re: Kulinarika
Jst mal drugač delam ... hobotnico dam v lonec s skoraj nič vode, le toliko, da se ne prime, preden sama prične oddajati tekočino. Kmalu je v loncu nekaj centimetrov vode in v lastnem soku jo kuham cca 30 min. Med tem časom se v podpeki peče vse ostalo ... od krompirja, vse potrebne zelenjave in začimb. Seveda z obveznim vinom in kar nekaj oljčnega olja. Kot rečeno, po cca pol ure vzamem hobotnico ter jo "narobe" obrnjeno dam na podlago v peko. Tekočino v loncu naprej kuham, da dobim skoraj želatino, nato dodam vino, olje, rožmarin, ... itd.
Hobotnico po določenem času obrnem (čas odvisen od njene velikosti), jo polijem z narejeno "marinado" in pečem na "pravi" strani še cca 20 min. Cela zadeva je brez odvečne tekočine v kateri se bolj ali manj vse kuha, ne pa peče. Vse kvalitetno od mesa hobotnice pa je v peki.
Kar se tiče peke mesa, ga prav tako prvo pečem na "narobe" strani, nato obrnem na tisto, katero želim imeti na vrhu, ko je vse gotovo. Po potrebi med obračanjem odlijem odvečno tekočino, jo povrem in nato koncentrirano vrnem. Včasih pa ob vsej tej dobroti popijemo še kakšen kozarček kvalitetnega!
Hobotnico po določenem času obrnem (čas odvisen od njene velikosti), jo polijem z narejeno "marinado" in pečem na "pravi" strani še cca 20 min. Cela zadeva je brez odvečne tekočine v kateri se bolj ali manj vse kuha, ne pa peče. Vse kvalitetno od mesa hobotnice pa je v peki.
Kar se tiče peke mesa, ga prav tako prvo pečem na "narobe" strani, nato obrnem na tisto, katero želim imeti na vrhu, ko je vse gotovo. Po potrebi med obračanjem odlijem odvečno tekočino, jo povrem in nato koncentrirano vrnem. Včasih pa ob vsej tej dobroti popijemo še kakšen kozarček kvalitetnega!
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Sem imel svežega divjega pujska, pa sem ga danes naredil pod peko:
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- Bruno
- Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31