Kulinarika

Odgovori
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

David vedno kaj dobrega zrihta :D
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

AEgir, te imam na sumu, da boš v kratkem odprl svojo pekarno. Tale pesem je samo za tebe:https://www.bing.com/videos/search?q=da ... &FORM=VIRE
Malo heca mora bit :)

Drugače je pa kruh zelo pomemba priloga. V nedeljo sem delal ocvrte lignje s tatarsko omako in tukaj kruh najbolj paše zraven:
Slika

V soboto sem pa prišel do super recepta. Inčunom odstranimo glave in drobovje in jih damo za en dan v jabolčni kis, da se skuhajo. Nato jim odstranimo še sredinsko kost, dodamo olivno olje, česen, peteršilj, sol in poper:
Slika
Tukaj pa res ne gre brez kruha 8-)
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
KLEMN
Pridružen: 09 Sep 2018, 21:09

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a KLEMN »

Slika
Deki
Pridružen: 06 Jun 2019, 07:59

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Deki »

david napisal/-a:
10 Mar 2020, 09:42
AEgir, te imam na sumu, da boš v kratkem odprl svojo pekarno. Tale pesem je samo za tebe:https://www.bing.com/videos/search?q=da ... &FORM=VIRE
Malo heca mora bit :)

Drugače je pa kruh zelo pomemba priloga. V nedeljo sem delal ocvrte lignje s tatarsko omako in tukaj kruh najbolj paše zraven:
Slika

V soboto sem pa prišel do super recepta. Inčunom odstranimo glave in drobovje in jih damo za en dan v jabolčni kis, da se skuhajo. Nato jim odstranimo še sredinsko kost, dodamo olivno olje, česen, peteršilj, sol in poper:
Slika
Tukaj pa res ne gre brez kruha 8-)
Ok David, sedaj ves, kaj bos lahko pripravil na naslednjem srecanju👌
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

Ravno to imam v planu. Je pa problem dobiti inčune. Sem danes vprašal v ribarnici (Rival), pa jih dobijo bolj redko. Zato sem izkoristil veze in mi jih bo ujel prijatelj iz Krka, ki dela na plivarici. Drug prijatelj mi jih bo pa dostavil v Ljubljano.
Vse je v dobri organizaciji 8-)
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
bilo
Pridružen: 08 Dec 2018, 10:50
Kraj: Podkum - Bilo - Primošten

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a bilo »

A sardele niso ok? Te se lažje dobi! ;)
Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a david »

To sem tudi jaz vprašal kuharja, ki je pripravil inčune. S sardelami menda ni tako dobro, ker imajo več kosti, ter luske in ne dobiš ven tako lepih filejev. Se bom kar držal recepta.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Divji šparglji

Slika

Sezona se je že začela. Res da jih ni veliko so pa sladki.

Slika

Najprej sem popekel domačo panceto.

Slika

Ko se je dodobra raztopila sem dodal špargle in nato še jajca.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a boris »

Tole pa bo moj novi iziv za kulinariko.

Slika

Šel na ribolov, ujel pa mini kenguruja 2,5 kg :lol:

Slika

Očiščen 1,6 kg. Bo kar dober golaž.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris
Uporabniški avatar
Bruno
Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31

Re: Kulinarika

Odgovor Napisal/-a Bruno »

Šparglji, odlični!!!!! Mmmmmm.... Bo treba po njih...

Kenguru, če naredi tako samomor, da ni skoraj nič poškodovan, pa še to futran samo s creškimi zelišči in drugimi travcami, bo prava poslastica dušen v paprikašu npr.. NJAMI!!!
Mirno morje in dober prijem!
Odgovori