Kulinarika
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
AEgir, te imam na sumu, da boš v kratkem odprl svojo pekarno. Tale pesem je samo za tebe:https://www.bing.com/videos/search?q=da ... &FORM=VIRE
Malo heca mora bit
Drugače je pa kruh zelo pomemba priloga. V nedeljo sem delal ocvrte lignje s tatarsko omako in tukaj kruh najbolj paše zraven:
V soboto sem pa prišel do super recepta. Inčunom odstranimo glave in drobovje in jih damo za en dan v jabolčni kis, da se skuhajo. Nato jim odstranimo še sredinsko kost, dodamo olivno olje, česen, peteršilj, sol in poper:
Tukaj pa res ne gre brez kruha
Malo heca mora bit
Drugače je pa kruh zelo pomemba priloga. V nedeljo sem delal ocvrte lignje s tatarsko omako in tukaj kruh najbolj paše zraven:
V soboto sem pa prišel do super recepta. Inčunom odstranimo glave in drobovje in jih damo za en dan v jabolčni kis, da se skuhajo. Nato jim odstranimo še sredinsko kost, dodamo olivno olje, česen, peteršilj, sol in poper:
Tukaj pa res ne gre brez kruha
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 06 Jun 2019, 07:59
Re: Kulinarika
Ok David, sedaj ves, kaj bos lahko pripravil na naslednjem srecanjudavid napisal/-a: ↑10 Mar 2020, 09:42AEgir, te imam na sumu, da boš v kratkem odprl svojo pekarno. Tale pesem je samo za tebe:https://www.bing.com/videos/search?q=da ... &FORM=VIRE
Malo heca mora bit
Drugače je pa kruh zelo pomemba priloga. V nedeljo sem delal ocvrte lignje s tatarsko omako in tukaj kruh najbolj paše zraven:
V soboto sem pa prišel do super recepta. Inčunom odstranimo glave in drobovje in jih damo za en dan v jabolčni kis, da se skuhajo. Nato jim odstranimo še sredinsko kost, dodamo olivno olje, česen, peteršilj, sol in poper:
Tukaj pa res ne gre brez kruha
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Ravno to imam v planu. Je pa problem dobiti inčune. Sem danes vprašal v ribarnici (Rival), pa jih dobijo bolj redko. Zato sem izkoristil veze in mi jih bo ujel prijatelj iz Krka, ki dela na plivarici. Drug prijatelj mi jih bo pa dostavil v Ljubljano.
Vse je v dobri organizaciji
Vse je v dobri organizaciji
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 08 Dec 2018, 10:50
- Kraj: Podkum - Bilo - Primošten
Re: Kulinarika
A sardele niso ok? Te se lažje dobi!
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
To sem tudi jaz vprašal kuharja, ki je pripravil inčune. S sardelami menda ni tako dobro, ker imajo več kosti, ter luske in ne dobiš ven tako lepih filejev. Se bom kar držal recepta.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
Divji šparglji
Sezona se je že začela. Res da jih ni veliko so pa sladki.
Najprej sem popekel domačo panceto.
Ko se je dodobra raztopila sem dodal špargle in nato še jajca.
Sezona se je že začela. Res da jih ni veliko so pa sladki.
Najprej sem popekel domačo panceto.
Ko se je dodobra raztopila sem dodal špargle in nato še jajca.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- boris
- Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53
Re: Kulinarika
Tole pa bo moj novi iziv za kulinariko.
Šel na ribolov, ujel pa mini kenguruja 2,5 kg
Očiščen 1,6 kg. Bo kar dober golaž.
Šel na ribolov, ujel pa mini kenguruja 2,5 kg
Očiščen 1,6 kg. Bo kar dober golaž.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust
LP
Boris
LP
Boris
- Bruno
- Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31
Re: Kulinarika
Šparglji, odlični!!!!! Mmmmmm.... Bo treba po njih...
Kenguru, če naredi tako samomor, da ni skoraj nič poškodovan, pa še to futran samo s creškimi zelišči in drugimi travcami, bo prava poslastica dušen v paprikašu npr.. NJAMI!!!
Kenguru, če naredi tako samomor, da ni skoraj nič poškodovan, pa še to futran samo s creškimi zelišči in drugimi travcami, bo prava poslastica dušen v paprikašu npr.. NJAMI!!!
Mirno morje in dober prijem!