Kulinarika
- sova
- Pridružen: 17 Sep 2018, 10:42
- Kraj: Solkan
Re: Kulinarika
Vino je bilo dodano pred pečenjem ne, da ga ni bilo. Petršilj smo pa pozabili dat. Začimbe so tudi dodane, mogoče bi morali še kaj dodat. Pa drugič. Ponavadi smo jih vedno pripravljali neolupljene, tokrat smo se odločili, da jih pa, da vidimo kako je. Če bi odrezali malo bliže očem, ne vem, če bi imeli kaj več za pojest, ker je bilo odrezano kar blizu očem.
lp.
lp.
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Delam po trenutnem navdihu, tako da je vsakič malo drugače.
Na olivnem olju sem popražil precej čebule (pet srednjih) in glavico česna, vse sesekljano res na drobno. Dodal sem glavo in rep ugorja in zalil z belim vinom. Nato sem dodal še pasiran paradižnik, paradižnikov koncentrat in sipe. Vmes sem na hitro popekel srednji del ugorja in mu odstranil kosti. Po dobre pol ure sem odstranil glavo in rep ugorja (je preveč koščen), dodal srednji del ugorja (brez kosti), kozice in peteršilj, ter pustil na nizkem ognju še par minut. Zraven seveda najbolj paše popečena polenta. Pa dober tek.
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
-
- Pridružen: 04 Okt 2018, 14:09
Re: Kulinarika
Sova, jaz glavo ne režem, ampak primem za oči in potegnem navzdol, še prej pa odstranim meso v obliki črke v na spodnji strani glave,..
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Jaz tudi glave ne režem, odstranim spodnji del, oči in kljun, kožo vedno pustim. Pa pri lignjih s krompirjem dodam res veliko tekočine, okoli 2 deci olivnega olja in vsaj še enkrat več vina. Na koncu tako ostane super omaka.
V soboto sem pa spet delal izpod peke, tokrat pujska. Tukaj od zelenjave dodam samo čebulo, korenje in krompir, meso mariniram, zalijem z olivnim oljem in vinom:
V soboto sem pa spet delal izpod peke, tokrat pujska. Tukaj od zelenjave dodam samo čebulo, korenje in krompir, meso mariniram, zalijem z olivnim oljem in vinom:
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- aegir
- Pridružen: 05 Sep 2018, 20:28
Re: Kulinarika
Jaz sem sicer vrterijanec in ne jem ne rib ne mesa, niti ne znam kuhat kej prida dlje od špagetov.
Ampak.. Sem zmontiral pred kratkim novo kuhinjo, ki je po delovni površini točno x10 od prejšne in z novo kuhalno tehniko.
Zdele sem bil še na porodniški 2 tedna tako da sem se lotil vsega živega in morm rečt, da mi je če odštejemo mal nesamozavesti pri soljenju šlo kr dobr. Še celo torto za nulti rojstni dan sem spekel.
Kruha ne kupujemo več, ga kar jaz delam po novem, te razne zelenjavne opcije pa nekatere so super druge mal slabše, ampak bom pilil naprej, nasledn let takle čas bi mogoče že napredoval iz 0.0000% kuharja v začetnika.
Ampak.. Sem zmontiral pred kratkim novo kuhinjo, ki je po delovni površini točno x10 od prejšne in z novo kuhalno tehniko.
Zdele sem bil še na porodniški 2 tedna tako da sem se lotil vsega živega in morm rečt, da mi je če odštejemo mal nesamozavesti pri soljenju šlo kr dobr. Še celo torto za nulti rojstni dan sem spekel.
Kruha ne kupujemo več, ga kar jaz delam po novem, te razne zelenjavne opcije pa nekatere so super druge mal slabše, ampak bom pilil naprej, nasledn let takle čas bi mogoče že napredoval iz 0.0000% kuharja v začetnika.
Nazadnje spremenil aegir, dne 02 Feb 2020, 19:09, skupaj popravljeno 4 krat.
- tyson
- Pridružen: 17 Sep 2018, 13:21
Re: Kulinarika
Za 0,000 kuharja ti gre zelo dobro. Tehnika, ki jo imaš, tudi pomaga.
Ko nehaš brat recepte, si že daleč.
Ko nehaš brat recepte, si že daleč.
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...
- aegir
- Pridružen: 05 Sep 2018, 20:28
Re: Kulinarika
Uf sm še daleč od tam, se držim receptov kot pijanec plota.
Kruh pa pečem v avtomatu že več let in znam ene 5 receptov na pamet, ampak pot vsakega avtomata se konča tako, da tisto repetnico ki meša testo pozabimo ven iz kruha vzet in pol se tist kos kruha vrže stran z repetnico vred. Tko so šli že trije avtomati na odpad.
Zdaj sem se pa odločil, da ne bom več uporabljal avtomatov ampak kar lepo v pečico. Kruh je lepši in razen ljubezni ne pustiš notri ničesar drugega.
Kruh pa pečem v avtomatu že več let in znam ene 5 receptov na pamet, ampak pot vsakega avtomata se konča tako, da tisto repetnico ki meša testo pozabimo ven iz kruha vzet in pol se tist kos kruha vrže stran z repetnico vred. Tko so šli že trije avtomati na odpad.
Zdaj sem se pa odločil, da ne bom več uporabljal avtomatov ampak kar lepo v pečico. Kruh je lepši in razen ljubezni ne pustiš notri ničesar drugega.
- david
- Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
- Kraj: Ljubljana
Re: Kulinarika
Odlično Aegir, saj bo. Zdaj vsaj vem kdo bo letos glavni kuhar za novoletno pojedino
No, jaz sem že eno stopnjo naprej in receptov že leta ne gledam več. Včasih poberem kakšno idejo iz 24 kitchen. Predvsem pa nikoli ne kompliciram. Ko malo veš zakaj se gre, postane vse skupaj zelo enostavno. Včeraj sem dobil malo morskega navdiha in za kosilo pripravil črno rižoto. Recept:
Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo sipe, malo belega vina, ko ta izpari dodamo riž in sproti dolivamo ribjo osnovo. Par minut pred koncem dodamo še kozice, sipino tinto in parmezan:
Za večerjo sem pa naredil karpačo iz hobe. Idejo sem dobil od našega člana in prijatelja Franka Preglja:
No, jaz sem že eno stopnjo naprej in receptov že leta ne gledam več. Včasih poberem kakšno idejo iz 24 kitchen. Predvsem pa nikoli ne kompliciram. Ko malo veš zakaj se gre, postane vse skupaj zelo enostavno. Včeraj sem dobil malo morskega navdiha in za kosilo pripravil črno rižoto. Recept:
Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo sipe, malo belega vina, ko ta izpari dodamo riž in sproti dolivamo ribjo osnovo. Par minut pred koncem dodamo še kozice, sipino tinto in parmezan:
Za večerjo sem pa naredil karpačo iz hobe. Idejo sem dobil od našega člana in prijatelja Franka Preglja:
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.
- aegir
- Pridružen: 05 Sep 2018, 20:28
Re: Kulinarika
Vsega ne, ker bi verjetno ribe prismodil, kaj pa zihr
Zgoraj sem napisal vrtarjanc namenoma, pa je nekdo popravil, vrtarjanc sem po pokojni mami moje tašče aka Omi, ki je mislila, da je tako čudaško prehranjevanje povezano z vrtom in tem, da ješ samo z vrta stvari. Njega dne mi je vegetarjanske zadeve spekla na svinjski masti, ne zato ker bi bila žleht ampak zato, da bo imelo vsaj malo okusa.
Današnje kreacije:
Zgoraj sem napisal vrtarjanc namenoma, pa je nekdo popravil, vrtarjanc sem po pokojni mami moje tašče aka Omi, ki je mislila, da je tako čudaško prehranjevanje povezano z vrtom in tem, da ješ samo z vrta stvari. Njega dne mi je vegetarjanske zadeve spekla na svinjski masti, ne zato ker bi bila žleht ampak zato, da bo imelo vsaj malo okusa.
Današnje kreacije:
- aegir
- Pridružen: 05 Sep 2018, 20:28
Re: Kulinarika
Sem se lotil še tegale izziva, me zanima kako bo šlo.. Kdo ve kaj je to?
Dan1
Dan2
Dan1
Dan2
Nazadnje spremenil aegir, dne 23 Feb 2020, 13:29, skupaj popravljeno 1 krat.