Božični Zubi

Odgovori
Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a boris » 28 Dec 2019, 14:40

Za Božični večer sem pripravil 6kg zubca.

Slika

Najprej je sledilo čiščenje.

Slika

Lepo očiščen, toda v pečico ne gre

Slika

Ker je bil za pečico premajhen sem ga moral prerezati na dva dela.
Lepo sem ga posolil, ter naredil nekaj zarez za boljše mazanje.
Ker je bil debel, sem ga pekel na 210 stopinj brez obračanja.
Med peko sem ga na vsakih 10 minut zalival z olivcem in rebulo.

Slika

Vzporedno pa sem v turški peki pekel krompir z zelenjavo

Slika

Kot se za Božični večer spodobi je bila miza svečano pripravljena

Slika

Moram reči da je bil kljub velikosti idealno pečen.

Slika

Na koncu kot se spodobi še sladica, Tiramisu.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris

Uporabniški avatar
tyson
Pridružen: 17 Sep 2018, 13:21

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a tyson » 29 Dec 2019, 08:19

Leeepa riba!
Leeepa miza!
Leeep tiramisu!
Dooobro je moralo biti, kaj?
...bolje ispasti glup, nego iz brzog voza...

Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a boris » 29 Dec 2019, 10:52

Zubi je bil odličen. Nisem ga obračal. Ker sem ga pekel konstantno na 210 stopinj, se ni izsušil. Res pa da sem ga vsakih 10 minut polival z mesanico olivca in vina.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris

Gusar
Pridružen: 18 Okt 2018, 18:30

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a Gusar » 29 Dec 2019, 11:11

Izgleda presenetljivo dobro pečen za pečico. Koliko časa traja peka tako velike ribe?

Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a boris » 30 Dec 2019, 00:24

Pekel sem ga 1 uro in 45 minut.
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris

Uporabniški avatar
Bruno
Pridružen: 17 Sep 2018, 14:31

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a Bruno » 06 Jan 2020, 09:38

Boris, mislim, da bom moral zdaj takoj na malico, ker sem gratal zeloooo lačen!

Dobro ti je uspelo!
Mirno morje in dober prijem!

Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a david » 06 Jan 2020, 09:56

Boris, naslednjič bomo imeli ribiško srečanje kar pri tebi :)
Lepo si ga spekel. Za takšno ribo rabiš kar nekaj znanja 8-)
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.

Uporabniški avatar
boris
Pridružen: 08 Sep 2018, 10:53

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a boris » 07 Jan 2020, 01:03

:D
Ne rabiš znanje samo pečico :mrgreen:
Teden na morju je več vreden kot celi dopust :!:
LP
Boris

Uporabniški avatar
david
Pridružen: 07 Sep 2018, 17:26
Kraj: Ljubljana

Re: Božični Zubi

Odgovor Napisal/-a david » 07 Jan 2020, 09:08

No, ja. Večina ljudi belo ribo prepeče in zato postane pusta. Treba je ujeti trenutek, ko se kost ravno loči od mesa. Pa pri beli ribi jaz uporabim samo olje in čisto malo soli. Povsem drugače je pri plavi ribi, ki je mastna. Ta je sočna tudi če jo prepečeš. Tukaj pa dam zraven ojačevalce okusa (več soli, rožmarin, peteršilj, česen...).
Mogu ja da budem normalan, al mi nekako glupo.

Odgovori